Toestelfinales

24 juni 2017

Het afgelopen seizoen is ontzettend snel gegaan, maar is voor de TOOS selectie een heel goed seizoen geweest. We hebben met elkaar laten zien dat we met hard werken veel kunnen bereiken. Dat heeft vele medailles op de Rayonwedstrijden opgeleverd en nog meer blije gezchten. Met als klapper op de vuurpijl zelfs Nienke als REGIOKAMPIOEN! Wij zijn trots!

Afgelopen vrijdag tijdens de training maakte Julia een nare val waarbij ze met haar neus tegen haar knieën aan kwam. Lieve Julia, wat ben je dapper! We hopen dat het meevalt en je snel weer mag turnen! Heel veel beterschap van iedereen!

De laatste wedstrijd van het seizoen: DE TOESTELFINALES!
Het beloofde een drukke dag te gaan worden, door een goede voorbereiding en organisatie verliep het heel soepel en hebben we een hoop medailles binnengehaald!

Nienke Bremer 1ste brug
Jaydin Brakensiek 1ste brug
Sara Bakker 1ste sprong, 1ste brug en 2de balk
Amy van Vliet 2de sprong, 1ste vloer
Gerrinda de Ruijter 3de brug, 2de balk
Jisca Smaling 2de balk
Quinty de Bruijn 2de sprong
Kiki van Dijk 3de sprong, 3de brug
Eline Schuijlenburg 2de brug, 2de balk en 1ste vloer
Anne Versloot 2de vloer
Esmee vd Lingen 3de vloer
Lotte Bakker 3de op vloer!

Wij als trainsters zijn super trots op julie prestaties! Nu nog even trainen voor komend seizoen en dan lekker genieten van een welverdiende vakantie!

Anneke, Lisa, Myrith en Judith

5 Mei Koppelwedstrijd VEP – GV TOOS

7 mei 2017

We kunnen terugkijken op een geslaagde koppelwedstrijd! Deze wedstrijd met TOOS en VEP was een initiatief van Judith Wahl. Door middel van loting werden er koppels gevormd uit de verschillende verenigingen. De scores van beide turnsters werd bij elkaar opgeteld.

De sfeer was gezellig en er werden veel nieuwe dingen uitgeprobeerd. De meiden hebben veel verschillende onderdelen kunnen laten zien aan het publiek. We hebben mooie dingen voorbij zien komen. Het was ook leuk om te zien hoeveel publiek er kwam kijken. Interesse is belangrijk voor de meiden en wat waren ze trots.

Meiden van VEP en TOOS, bedankt voor jullie enthousiasme!
Rick en Christien Smaling, bedankt voor jullie hulp achter de teltafel!
Lieneke Dening, bedankt voor het maken van de foto’s!
Trainsters van VEP en TOOS, bedankt voor jullie hulp en de mooie bloemen!

Voorwedstrijden 2017

5 april 2017

Julia, Lisa, Sara, Gerrinda, Jaydin, Marthe, Kiki, Anne, Quinty en Leanne hebben zich geplaatst voor de rayonfinale!
Nienke staat 1e reserve voor de finale.

De onderstaande meiden hebben tijdens deze voorwedstrijden een medaille weten te halen!

Na de regiowedstrijden wordt bekend gemaakt wie zich geplaatst hebben voor de toestelfinales op 24 juni 2017….
Dat is nog even afwachten!

Wij als trainsters zijn super trots op julie prestaties!
Anneke, Lisa en Judith

Sara Bakker 1e plaats 1e voorwedstrijd
Lisa den Besten 5e en 3e plaats 1e en 2e voorwedstrijd
Lotte Bakker 3e plaats 1e voorwedstrijd
Leanne van Butselaar 4e en 1e plaats 1e en 2e voorwedstrijd
Jaydin Braakensiek 2e plaats 1e voorwedstrijd
Gerrinda de Ruijter 5e en 3e plaats 1e en 2e voorwedstrijd
Kiki van Dijk 2e plaats 1e voorwedstrijd
Anne de Vos 3e plaats 1e en 2e voorwedstrijd
Julia Dening 3e plaats 2e voorwedstrijd
Quinty 2e plaats 2e voorwedstrijd

Belangrijke data:

20 mei Districtkampioenschappen D1 + D2
3
juni
Regiokampioenschappen div. 6 + D3
(Leanne van Buntselaar, Kiki van Dijk, Anne de Vos, Quinty de Bruijn en Gerrinda de Ruijter)
10 juni Districtkampioenschappen D1 + D2
Sara Bakker, Jaydin Brakensiek en Julia Dening
24 juni Toestelfinales

De voorwedstrijden van de turnselectie

21 februari 2017

Lotte, Sara, Leanne, Manuelle en Lisa zijn klaar met de voorwedstrijden. Zij hebben allen 2 wedstrijden geturnd en binnenkort weten we of zij door gaan stromen naar de regiofinales. DSC05109

Amy, Jisca, Marthe, Marit, Julia, Nienke, Iris, Mikki, Gerrinda, Jaydin, Kiki, Anne, Quinty, Eline en Esmee turnen op 25 maart of 1 april hun 2e voorwedstrijd en dan wordt ook voor deze meiden duidelijk wie er door mag stromen naar de finales.

We hebben al een hoop medailles mee naar huis mogen nemen!

(meer…)

Toestelfinales

27 juni 2016

In de ochtend begonnen negen turnsters aan hun finales. Bij de Jeugd2 G turnde Maartje de Jong haar laatste wedstrijd. Op brug haalde zij net niet het podium en werd zesde. Jisca Smaling turnde zich naar een prima vijfde plek op vloer. Marthe Smaling werd knap vijfde op brug en een prachtige eerste plek op vloer.

Bij de Junioren G turnde Quinty de Bruijn zich naar een bronzen medaille op sprong. Eline Schuijlenburg liet een perfecte balkoefening zien en werd daarmee eerste. Leann van Butselaar trainde hard dit seizoen, maar viel op vloer buiten de prijzen.

Ilse Ockhuijsen turnde haar laatste seizoen. Op deze finale viel zij net buiten de prijzen met twee keer een vierde plek op balk en vloer. Sara Bakker ontving een zilveren medaille voor haar goede brugoefening. Ook Britt Bremer mocht een medaille in ontvangst nemen. Voor haar was er een derde plek op vloer.

In de derde ronde turnde de senioren F. Anne de Vos en Kiki van Dijk lieten prima oefeningen zien op sprong, balk en brug. Op vloer werd Kiki verdiend eerste en ontving de gouden medaille. Jaydin Braakensiek (D2) turnde een mooie wedstrijd. Zij werd tweede op balk en eerste op het onderdeel brug. Met twee keer brons en zilver en maar liefst vier keer goud sluit GV TOOS een goed turnseizoen af.

DSC00969

Voorronde niveau F en G

13 maart 2016

Op zaterdag 12 maart waren de tweede voorronde wedstrijden voor turnsters in het niveau F en G. Van GV TOOS deden vier turnsters mee aan deze wedstrijd. 

Turnster Ilse Ockhuijsen startte in de ochtend in het niveau jeugd 2 F. Op sprong liet zij een mooi resultaat zien met 11.000. De andere toestellen gingen wisselend goed en met wat foutjes. Er was een prima vijfde plaats voor Ilse in de einduitslag.

Manuelle Steenhuis, Marthe en Jisca Smaling kwamen in niveau jeugd 2 G in actie. Aan deze rond zou ook Maartje de Jong deel nemen, maar zij was helaas geblesseerd. Ook hier zagen we een wisselvallige wedstrijd. Maar ook met successen. Zo werd de tweeling Jisca en Marthe allebei eerste op vloer met een 11.700. Op sprong werden ze ook beiden zesde. Manuelle werd met een prima sprong 12e op sprong. In totaal was Marthe 7e, Jisca 9e en Manuelle 16e.

Met deze wedstrijd hebben Ilse en Marthe hebben zich geplaatst voor de regiofinale. Jisca staat tweede reserve.

10325150_1086073441415893_7387339483561209009_n

Medailles voor GV TOOS op eerste voorronde wedstrijd

17 januari 2016

Op zaterdag 16 januari waren de eerste voorronde wedstrijden van het rayon Vechtstreek in Amersfoort. GV TOOS deed daar in meerdere niveaus mee. 

In de eerste ronde turnde de instap turnsters: Britt Bremer, Iris Baars en Nienke Bremer. Voor hen was het hun allereerste wedstrijd. Daardoor was er nog wel wat spanning op alle toestellen, maar ze hebben het heel goed gedaan. Britt werd 7e met een 1e plek op vloer. Nienke eindigde als 21e en Iris als 25e.

In de derde ronde waren de Jeugd turnsters niveau G aan de beurt. Maartje, Marthe, Jisca en Manuelle turnde een goede wedstrijd. Er werden nieuwe doelen behaald en successen gevierd. Marthe Smaling werd in de einduitslag knap 5e. Maartje de Jong 12e, Jisca Smaling 14e en Manuelle Steenhuis 15e.

De senioren niveau F turnde een hele stabiele en nette wedstrijd. Bijna alle onderdelen werden vlekkeloos geturnd. Kiki van Dijk verdiende een medaille, ze werd 2e. Anne Versloot pakte na lang blessureleed een 3e plaats en Anne de Vos turnde zich knap naar plek 8.

In de laatste ronde viel GV TOOS nogmaals in de prijzen. In de categorie Junior G ging de gouden medaille naar Quinty de Bruijn. Zij turnde een hele goede wedstrijd. De andere medaille was voor Eline Schuijlenburg, zij werd 5e. Leanne van Butselaar werd knap 8e en Eline Ockhuijsen 11e.

DSC00233

Prima prestaties GV TOOS op clubteamwedstrijd

22 november 2015

Op zaterdag 21 november waren de clubteamwedstrijden in Amersfoort. GV TOOS deed daar met drie teams mee in niveau G en F. Het was voor alle turnsters de eerste wedstrijd van het seizoen en een mooie gelegenheid om alle oefeningen eens op wedstrijdniveau te testen.

Team 1 niveau F bestond uit Kiki van Dijk, Ilse Ockhuijsen, Renée van Dijken en Anne de Vos. Het was een echte testwedstrijd voor de turnsters. Sommige onderdelen op de brug en balk moeten nog goed geoefend worden, andere oefeningen gingen echter al heel goed. De vloeroefeningen werden met succes geturnd en leverde hoge scores op. Het totaal was een score van 120.350 punten in totaal op. Goed voor een vierde plaats.

Team 2 niveau G bestond uit Rebecca van der Mel, Quinty de Bruijn, Eline Schuijlenburg en Eline Ockhuijsen. Ook zij kregen de kans om hun oefeningen te testen voor dit seizoen. Op brug werd goed geturnd en hoog gescoord. Ook de andere onderdelen gingen prima. Met slechts 1 punt verschil eindigden zij op een vierde plaats.

Team 3 niveau G turnde ook een prima wedstrijd. Hier lieten de turnsters Jisca en Marthe Smaling, Leanne van Butselaar, Manuelle Steenhuis en Maartje de Jong vooral nieuwe oefeningen zien. Het was spannend om alles uit te proberen. Omdat het hier en daar nog beter kan, leverde het hen een score van 120.250 en een zesde plaats op.

gvtoosteam