2 juni 2019 – Minicup Utrecht

12 juni 2019

Tess en Lieke mochten vandaag meedoen aan de minicup bij turn4u in Utrecht. Ondanks het warme weer hebben ze hun beste beentje voorgezet en zijn ze heel wat medailles rijker!

Lieke turnde dit seizoen in de D3 en heeft voor deze wedstrijd de D2 oefenstof moeten leren, heel knap om te zien hoe ze in zo’n korte tijd de oefenstof beheerst. Tess turnde dit seizoen al wel in de D2 maar turnt vandaag op balk een nieuw pluselement, de handstand.

Alle turnsters die meedoen aan de minicup krijgen een gouden medaille en een mooi t-shirt als aandenken. Daarnaast winnen Tess en Lieke in totaal nóg vijf medailles.

Lieke: 🥉in de meerkamp en 🥈op sprong

Tess: 🥈in de meerkamp, 🥉op balk en 🥈op vloer.

Een hele leuke en leerzame wedstrijd voor deze pre instap turnsters ter voorbereiding op volgend seizoen. Daarnaast ook grote dank aan Anneke voor het jureren!

25 mei 2019 – Districtsfinale divisie 4/5 in Amsterdam

12 juni 2019

Gerrinda de Ruijter (Jeugd 2 G) Waar de vorige wedstrijd de verbindingen niet lukte ging dat deze wedstrijd beter. Dit resulteert in een hogere D-score (moeilijkheid). Echter kwam Gerrinda qua netheid wat te kort in dit sterke deelnemersveld. Het behalen van de districtsfinale is al een hele opgave, daar mag Gerrinda trots op zijn!

Sara Bakker (Jeugd 2 F) had een zeer ontspannen wedstrijd. Ze heeft laten zien wat ze van plan was. Een sierlijke vloer, een nette sprong, een sterke brug en een stabiele balk zorgde voor een knappe 3e plaats voor Sara.

Beide dames zullen na dit seizoen stoppen als turnster bij TOOS. Een mooi resultaat om het meerkampseizoen af te sluiten. Op naar de toestelfinales in juli.

18 mei 2019 – Regiofinale D1/D2

12 juni 2019

We begonnen deze lange wedstrijddag met Lisa (instap D1) vol motivatie en plezier! Voor het eerst lukte de koprol op de balk, ook op de andere toestellen turnt Lisa erg netjes. Dit resulteert in een 8e plaats, ruim voldoende voor doorstroming naar het district.

Lotte (pupil1 D2) was in ronde 2 aan de beurt en staat na drie toestellen bovenaan, mede door een prachtige vloeroefening. Op balk laat ze wat punten liggen, ondanks dat eindigt Lotte op een knappe 3e plaats en mag ze de bronzen medaille meenemen! Ook voldoende voor doorstroming naar het district.

Marit (pupil2 D2) had een valse start op brug door een onverwachte val met ophurken. Toch weet ze zich te herpakken en turnt op de andere drie toestellen stabiel. Marit haar houdingen op balk en vloer worden positief gewaardeerd door de jury. Door drie goede toestellen lukt het haar om toch op de 10e plaats te komen. Ook Marit mag zich klaar gaan maken voor het district.

Julia (pupil2 D1) was beide voorwedstrijden foutloos, ook vandaag turnt ze ondanks wat pijntjes een hele stabiele wedstrijd. Vooral op vloer en sprong valt haar acrobatiek positief op! Julia wordt 2e en mag met de zilveren medaille weer naar huis. Hiermee stroomt ze door naar het district.

Famke (pupil2 D1) laat de afgelopen weken enorm veel groei zien! Vandaag springt ze voor het eerst dubbel flik flak op vloer. Haar doorzettingsvermogen en harde werken van de afgelopen weken wordt beloond met een 10e plaats en dus plaatsing voor het district.

Britt (jeugd1 D1) heeft helaas een flinke misser op brug, dit kost haar onwijs veel punten. Toch verdient Britt een hele diepe buiging want op de twee toestellen die volgen knokt ze zich keihard terug! Haar balk en vloeroefening leveren haar heel veel punten op. Uiteindelijk komt Britt maar 0,075 tekort voor directe plaatsing. Ze is 1e reserve voor de districtfinale. Britt heeft vooral laten zien dat ieder toestel weer een nieuwe kans is en dat je ondanks tegenslag niet op hoeft geven.

Nienke / Iris (Jeugd 1 D2)

In de laatste wedstrijd werden er wat punten laten liggen op vloer. Voor deze wedstrijd de D-score verhoogd.

Dit was lastig maar de meiden hebben zich sterk verbeterd. Op sprong maakte ze zich de meeste zorgen, maar na 4 hele mooie sprongen was de tussenstand op sprong 1 en 2. Dit leverde wat ontspanning voor ze op en konden ze ontspannen gaan turnen op brug en balk. Nadat ze beide op de balk zijn blijven staan met zelfs nog een salto af voor Nienke stroomt Nienke door naar de districtfinale en mag Iris het podium op als regiokampioen!

11 mei 2019 – Regiofinale voor Sara en Gerrinda

12 juni 2019

Voorafgaand aan deze finale hebben we wat elementen toegevoegd met hogere mogelijkheidswaarde of elementen verbonden om daar verbindingswaarde daar voor te krijgen.

Sara turnde een stabiele vloer, sprong en brug. Door een vervelende plank op balk schoot ze scheef bij haar opsprong en viel, hierdoor raakte ze uit haar concentratie en liet hier wat punten liggen.

Voor Gerrinda lag er op elk toestel wel een verbinding uitdaging. Hierdoor ging ze wat voorzichtiger turnen wat hier en daar een wiebel opleverde en niet alle verbindingen hier door telde.

Kortom een leerzame wedstrijd wat voor met een 10e plaats voor Sara en een 8e plaats voor Gerrinda. Beide stromen door naar de districtfinale op 25 mei te Amsterdam.

6 april 2019 – tweede voorwedstrijd D3 en pre instap

8 april 2019

Chelsey (pupil1 D3) heeft laten zien beide voorwedstrijden netjes en stabiel te kunnen turnen. Ondanks een foutje in haar brugoefening mag ze door op de andere drie toestellen heel sterk te turnen aan het einde van de wedstrijd op het hoogste podium staan. Net als de vorige wedstrijd eindigt Chelsey op een eerste plaats, hiermee is ze door naar de regiofinale op 29 juni. Gefeliciteerd Chelsey. 

Roos (pre instap D3) turnt een wisselende wedstrijd waarbij ze hier en daar de vormspanning nog mist. Gelukkig gaat dit steeds beter! Afgelopen donderdag heeft Roos voor het eerst de handstandplatval met een goede handstand geturnd en ook vandaag op de wedstrijd lukt het haar om een duidelijke handstand te laten zien, heel knap! 

Else (pre instap D3) laat op vloer al steeds meer begin- en eindhoudingen zien in haar oefening waardoor de elementen er veel netter uitzien. Helaas wordt Else haar handstandplatval op sprong niet geteld als handstand maar als zweefrol. Hier gaan we de komende weken nog verder aan werken.

Lieke (pre instap D3) turnt een nette vloeroefening waarmee ze op de tweede plaats op vloer eindigt. Ondanks dat haar sprong nog veel beter kan scoort ze ook hier erg hoog. Na een spannende ochtend mag Lieke, net als de vorige wedstrijd, op het podium staan en ontvangt ze de bronzen medaille voor de vierde plaats. 

Tess (pre instap D2) begint de wedstrijd super sterk op vloer, met maar liefst de hoogste uitvoeringsscore in haar categorie. Waar Tess de vorige wedstrijd op brug wat fouten maakte neemt ze vandaag revanche door op een vierde plaats op brug te eindigen. Ook in het eindklassement eindigt Tess op een vierde plaats en mag ze met een bronzen medaille weer naar huis.

30 maart 2019 tweede voorwedstrijd D2 + divisie 5

2 april 2019

Lotte (pupil1 D2) start net als de vorige wedstrijd op vloer, ondanks een kleine hapering bij haar handstand laat ze toch zien dat ze de oefening goed beheerst. Op haar lievelingstoestel sprong laat ze zien te kunnen vliegen en ook op brug zet ze een keurige oefening neer. Helaas verloopt haar balkoefening wat slordig en met een val. Lotte eindigt op een vijfde plaats in het eindklassement, vanwege de vele deelnemers is dit voldoende voor een bronzen medaille. 

Iris (jeugd1 D2) na een voorzichtig en zenuwachtige start op vloer weet Iris zich op sprong naar een mooie vierde plek te springen. Op brug turnt Iris met mooie bolle houdingen en op balk laat ze zien hard gewerkt te hebben aan haar sprongenserie. 

Nienke (jeugd1 D2) start zonder grote fouten op vloer en sprong. Na haar brugoefening stijgt ze in het klassement door haar hoge zwaaien, dit levert haar een tweede plaats op brug op. Op balk turnt Nienke voor het eerste een salto af en ook laat ze zien steeds meer vertrouwen te krijgen in haar radslag. Na deze wedstrijdronde staat Nienke op een 2e plaats en Iris op een 3e plaats met nog 13 meisjes te gaan in de ronde daarna. 
Na een spannende 1,5 uur wachten mag Nienke naar met een bronzen medaille voor een 4e plek en iris met een bronzen medaille voor een gedeelde 5e plek. 

Marit (pupil2 D2) begint haar wedstrijd wat gespannen op balk, met hier en daar een wiebel blijft ze toch vechten en lukt het haar de oefening uit te turnen zonder vallen. Ze eindigt haar balkoefening met een nieuwe afsprong: salto af tot stand. Op vloer laat Marit zien beheerst te kunnen turnen en laat mooie begin- en eindhoudingen zien. Toen Marit de zenuwen eenmaal kwijt was kon ze knallen op sprong waar ze op een tweede plaats eindigt. Brug lukte afgelopen week niet helemaal maar vandaag laat ze zien haar oefening door te kunnen turnen. Goed gedaan Marit! Met een mooie eindscore mag Marit net als de vorige wedstrijd met de zilveren medaille naar huis. 

Gerrinda (jeugd G) heeft de afgelopen weken gewerkt aan het moeilijker maken van haar oefeningen. Waar Gerrinda vorige wedstrijd nog wat eisen in haar oefening miste en daardoor niet mee kon doen voor de medailles beheerste ze deze wedstrijd alle eisen. Op sprong turnt Gerrinda een gespannen overslag met een mooie landing. Op brug verbetert Gerrinda haar hoge zwaaien en turnt ze haar oefening door. Op balk blijft de radslag een spannend element, maar ondanks een grote wiebel heeft ze hem wel gedaan. Op vloer turnt Gerrinda voor het eerst een arabier flikflak in haar oefening. Deze verbeteringen leveren Gerrinda in het eindklassement een eerste plaats op! 

Met maar liefst vijf medailles voor alle vijf de D2 en divisie 5 turnsters deze wedstrijddag stromen ook zij allemaal door naar de regiofinale. Weer een 100% doorstroming, heel knap! Zonder jurylid geen wedstrijd, daarom ook Judith bedankt voor je hulp deze wedstrijd!

Gerrinda turnt haar regiofinale op 11 mei. Lotte, Iris, Nienke en Marit turnen de regiofinale op 18 mei.

9 maart 2019 – tweede voorwedstrijd D1 en divisie 4

12 maart 2019

Sara (jeugd F) ging deze wedstrijd in met nieuwe elementen en verbindingen. Ze start op balk met koprol op – koprol als nieuwe opsprong en verbinding ging super. Na een hele mooie oefening werd het bij de radslag iets te ontspannen en moest ze even de balk verlaten. Op vloer werd de volgorde iets veranderd zodat Sara haar sprongen nog ruimer kon turnen. Sara eindigt op een 3e plaats op vloer. Sara sluit haar wedstrijd af op brug en turnt haar oefening zonder stopjes, dit levert haar een eerste plaats op brug op. Net als de vorige wedstrijd eindigt Sara op een tweede plaats in het eindklassement.    

Lisa (instap D1) heeft in de afgelopen periode hard gewerkt aan haar oefeningen en verbeterd zichzelf voornamelijk op vloer door veel strakker te turnen dan de vorige wedstrijd. Helaas blijft de koprol op de balk een lastig onderdeel. Desalniettemin wordt ze met een val van brug toch derde op dat toestel. In het eindklassement eindigt Lisa op een zesde plaats. Hier mag ze tevreden mee zijn.  

Britt (jeugd1 D1) turnt deze wedstrijd met veel minder zenuwen dan vorige wedstrijd. De wedstrijdoefeningen van Britt automatiseren steeds meer waardoor het vertrouwen van Britt toeneemt. Ondanks dat Britt bij de losse radslag op vloer per ongeluk haar handen neerzet wordt ze toch tweede op vloer, ook op brug is de tweede plaats voor Britt. In het eindklassement verbetert Britt zichzelf ten opzichte van de vorige wedstrijd, ze eindigt op een hele mooie tweede plaats en mag met een zilveren medaille weer naar Linschoten. 

Julia (pupil2 D1) had zich door haar gouden medaille vorige wedstrijd al geplaatst voor de regiofinale en kon net als Britt met ontspanning de wedstrijd ingaan. Julia start super sterk op sprong en springt daar een hele hoge streksalto waar de jury maar 0,3 aftrek voor geeft. Ook op brug wordt haar salto steeds een beetje hoger. Een strakke vloeroefening levert haar een eerste plaats op vloer op. In het eindklassement eindigt Julia op de eerste plaats en mag ook deze wedstrijd met een gouden medaille weer naar huis. 

Famke (pupil2 D1) heeft niet de meest optimale wedstrijdvoorbereiding gehad. Na een week vakantie kwam Famke met griep weer terug naar Linschoten. De dag voor de wedstrijd heeft ze kort nog kunnen trainen maar hier bleek al snel dat haar lichaam nog niet helemaal hersteld was. Toch is Famke de wedstrijd heel goed doorgekomen, waar ze vorige wedstrijd een val had van brug neemt ze deze keer revanche. Ze turnt haar brugoefening zonder vallen, dit levert haar een derde plaats op op brug. Ook op sprong en balk turnt Famke netjes. Het laatste toestel vloer kost Famke veel energie en hier laat ze wat punten liggen, ondanks dat heeft ze gedaan wat ze kon en is een 8e plaats in het eindklassement heel knap! 

Aan het eind van de wedstrijddag volgt de doorstroming naar de regiofinale. Heel mooi nieuws, alle D1 en divisie 4 turnsters zijn doorgestroomd naar de regiofinale. Hier zijn wij heel erg trots op! 

8 maart 2019 – Tweede voorronde wedstrijd GV TOOS

Sara turnt haar regiofinale op 11 mei. Lisa, Britt, Julia en Famke turnen de regiofinale op 18 mei. Wij kijken ernaar uit!

Anneke van Dijk en Lisa van Wijk

2 februari 2019 – eerste voorwedstrijd D3 en pre instap

2 februari 2019

Eindelijk was het vandaag zo ver voor de allerkleinste turnsters. Roos, Else en Lieke mochten hun eerste ‘echte’ wedstrijd turnen in een grote turnhal. De vele indrukken waren soms wat de baas, ook hebben ze veel lol gehad en geleerd hoe het allemaal werkt tijdens een wedstrijd. Deze allereerste wedstrijd levert Lieke bij de pre instap D3 een mooie vierde plaats op.

Voor Chelsey (pupil1 D3) was het niet haar eerste wedstrijd, wel voor het eerst in dit niveau. Haar harde werken is beloond met een hele mooie gouden plak! Daar mag je trots op zijn Chelsey!

In ronde 2 was het de beurt aan Tess (pre instap D2). Tess start heel netjes op vloer en eindigt zelfs op de vierde plaats op dit toestel. Ook op sprong laat Tess zien hard te kunnen rennen en springen. Helaas, haar brugoefening verloopt niet volgens plan en dit kost Tess veel punten. Gelukkig kan Tess de wedstrijd goed afsluiten met een plaatje van een balkoefening, zo netjes dat ze hier zelfs op de derde plaats eindigt. Een hele goede eerste wedstrijd voor Tess!

TOOS organiseerde deze wedstrijddag vandaag in samenwerking met VEP. Wij willen daarom graag alle ouders en turnsters bedanken voor hun hulp bij de organisatie om deze dag goed te laten verlopen. Ook VEP bedankt voor de fijne samenwerking vandaag en de leuke bedankjes!

Lisa van Wijk en Anneke van Dijk

12-01-2019 Eerste voorwedstrijd D2 + divisie 5 

13 januari 2019

Lotte (pupil1 D2) mocht in ronde 1 al heel vroeg turnen en doet dit uitstekend! Lotte start super sterk op vloer, sprong en brug. Vorig jaar bleek de balk nog wel eens een struikelblok te zijn voor Lotte maar vandaag lukt het Lotte haar oefening uit te turnen zonder vallen! Een hele knappe overwinning voor Lotte. Omdat Lotte in een categorie turnt met heel veel meisjes volgt er na haar wedstrijdronde geen prijsuitreiking maar een tussenstand waar Lotte eerste blijkt te staan. Toen moest ze nog twee uur afwachten of dit ook zo zou blijven… Na een spannende ochtend volgt de prijsuitreiking en is het Lotte gelukt om de eerste plaats vast te houden. Super knap Lotte! Ook eindigt ze op de 2e plaats op sprong en op brug.

Marit (pupil2 D2) turnde in ronde 3, na een zenuwachtig en voorzichtig begin op balk kreeg Marit de smaak te pakken. Dit resulteerde in een hele strakke vloeroefening met ten opzichte van de vorige wedstrijd twee nieuwe elementen. Heel knap om in zo’n korte tijd twee nieuwe elementen in je oefening te krijgen Marit. Op sprong en brug turnt Marit netjes en stabiel, zo lukt het haar om de hele wedstrijd zonder grote fouten door te komen. Ook bij Marit volgt er na ronde 3 alleen een tussenstand en ook Marit bleek hier eerste te staan en mocht gaan afwachten… Na ronde 4 volgde de prijsuitreiking en mocht Marit plaatsnemen op het podium om het zilver in ontvangst te nemen, super knap in een categorie met zoveel turnsters! Ook op vloer eindigt Marit op de tweede plaats.

Iris (jeugd D2) in ronde 4 was het de beurt aan Iris. Waar Iris heel sterk startte op vloer, sprong en brug zijn er op balk wat leerpunten ontstaan. Haar sprong werd beloond met een 2e plaats en in het eindklassement eindigt Iris op de vierde plaats, dit was goed voor een bronzen medaille.

Nienke (jeugd D2) mocht ook in ronde 4 turnen. Nienke had een voorzichtige start op vloer, een nette sprong en een hele mooie brugoefening, deze brugoefening was goed voor een 6e plaats. In het eindklassement eindigt Nienke op de 12 plaats. Heel netjes voor een eerste voorronde in een deelnemersveld van 29 turnsters.

Gerrinda (jeugd G) was als laatste TOOS turnster in ronde 5 aan de beurt. Gerrinda heeft duidelijk laten zien waar ze voor getraind heeft, netjes werken levert mooie E-scores op! In totaal viel Gerrinda in de middenmoot op een 8e plaats met een topper van een 3e plaats op brug.

Een hele mooie start voor de D2 en divisie 5 turnsters op hun allereerste plaatsingswedstrijd! Wij willen ook graag Anne en Moniek bedanken voor het jureren, dankzij jullie kunnen de turnsters deelnemen aan de wedstrijden. Bedankt!

Lisa en Anneke