Julia Dening clubkampioen 2018 bij GV TOOS

19 februari 2018

Op zaterdag 17 februari waren de jaarlijkse clubkampioenschappen van GV TOOS uit Linschoten. In sporthal De Vaart lieten alle jeugdleden hun kunsten zien bij verschillende demonstraties en in twee wedstrijdrondes.

De dag begon met twee wedstrijdrondes waarin drie groepen van de recreantengymnastiek, de jongtalenten en de turnselectie lieten zien waar ze het hele seizoen al op trainen. Op de vier onderdelen brug, balk, vloer en sprong werd gestreden om de medailles en de titel van clubkampioen.

Na de wedstrijdrondes was het tijd voor een aantal spetterende demonstraties van de recreantengroepen en de turnselectie. Ook de kleuters lieten met een parcours en dansje zien wat zij zoal doen in de lessen.

Een groot aantal turnsters viel in de prijzen deze dag.

Recreantengroep 1
1. Else van Eijk
2. Siham Moussaten
3. Mirthe de Korte.

Recreantengroep 2
1. Rianne Puik
2. Florien Hagoort
3. Janine de Bruin

Recreantengroep 3
1. Jasmijn Ruting

Jongtalent
1. Tess van den Bosch

Turnselectie verplichte oefenstof
1. Julia Dening
2. Lotte Bakker
3. Marit de Vries

Turnselectie keuze oefenstof
1. Amy van Vliet
2. Jaydin Braakensiek

De prijs voor aanstormende talent ging naar Tess van den Bosch.
Rianne Puik werd kampioen van de recreanten en Julia Dening ging er met het hoogste totaal van de dag (57.35) vandoor met de beker èn de titel Clubkampioen 2018.

Marjolein Poortvliet

10-02-2018 Tweede voorronde turnwedstrijd

12 februari 2018

Voor een aantal meiden de kans om zich nog te plaatsen voor de finale/toestelfinales en voor sommigen een leuke kans om nieuwe onderdelen uit te proberen!

Met vandaag alle meiden in de top 8! Wauw wat een prestatie!

Quinty 4e bij de senioren F
Leanne 6e bij de senioren F
Esmee 7e bij de senioren F
Julia 8e bij de pupillen 1 d2
Lisa 7e bij de pupillen 2 d1
Britt 8e bij de pupillen 2 d1
Sara 2e bij de jeugd 1 d2
Gerrinda 8e bij de jeugd 1 d2
Amy 3e bij de senioren E

Op naar de finales!

 

20-01-2018 voorronde turnwedstrijd

4 februari 2018

1ste voorwedstrijd – D1
2de voorwedstrijd – Jeugd F

Alle turnsters in de top 10. Weer een prachtig resultaat!
Jaydin (jeugd F) heeft haar angst op Sprong overwonnen! Zelfs met onderop de plank springen komt ze er met gemak over heen. Met een 1e plaats op brug en 3e plaats op balk en 2 keurige oefeningen op sprongen en vloer ging ze naar huis met het zilver!

Julia (pupil 1 d1) heeft vrijdag tijdens de training hard gewerkt aan haar vloeroefening en dat was te zien! Met 3 keurige oefeningen maakte de balk het nog even spannend! Enkel een val met koprol leverde haar toch een keurige 2e plaats op en mocht ook zij met het zilver naar huis! 

Lisa en Britt (pupil 2 d1) mochten in de allerlaatste wedstrijd turnen. Zij startten op balk met beiden een keurig strakke oefening! Dat gaf een lekker gevoel voor de rest van de wedstrijd! Op vloer turnen beide dames mee in de top 10 van dit niveau! Op sprong laat Lisa zien dat de salto net zo hoog als de tribune geturnd kan worden. De jury was onder de indruk! Britt maakte het spannend met een extra aanloop! Laatste toestel brug.. inturnen was wisselend maar beide dames lieten een goede oefening zien. Daar waar bij Lisa de opzwaai met inturnen mooi op horizontaal was mislukte het ophurken. En in de wedstrijd was dit precies andersom. Maar niet gevallen! Dat zijn duurdere punten! In het eindklassement eindigt Lisa op plaats 10 met een keurige 6e plaats op Sprong en mag Britt met het brons naar huis!

Marjolein Poortvliet

13-01-2018 voorronde turnwedstrijd

4 februari 2018

Eerste voorronde wedstrijd D2 + D3

Voor Lisa en Sophia de eerste officiële wedstrijd en wat hebben ze het goed gedaan bij de pre-instappers! Persoonlijke doelen behaald en alles geleerd over hoe een wedstrijd nou precies werkt!

Bij de pupillen 1 liet Marit zien dat ze hard gewerkt heeft om de oefenstof zonder wiebels en met nette landingen uit te voeren. Na een spannende uitslag moest ze wachten of ze uiteindelijk met een medaille naar huis mocht… en jawel! Het BRONS was voor haar!
Romaysa liet zien dat zij de zenuwen op de balk de baas kan zijn en wordt hier zelfs eerste! Ook voor haar was dit de eerste wedstrijd. Met een mooie 9e plaats kunnen we verder trainen.

Lotte en Chelsey hadden beiden wat ruzie met de balk, maar herpakten zich goed op de andere toestellen. Lotte haalt bijna de perfecte score op de sprong. Volgens de jury was ze haar grote teen vergeten door te strekken.

Iris en Nienke waren heel goed voorbereid op de wedstrijd en dat was goed te zien. Ze hebben allebei heel ontspannen en netjes geturnd! Iris mocht welverdiend het BRONS mee naar huis nemen en Nienke is keurig 7e geworden!

Marjolein Poortvliet

1e voorwedstrijd 9-12-2017

11 december 2017

Jaydin turnt sinds dit seizoen bij de keuze oefenstof, spannend en vooral erg nieuw. Ze turnt voor haar doen een foutloze wedstrijd met een hoop mentale overwinningen en een eerste plaats op brug! In het eindklassement eindigt ze op de 8e plaats! Een hele goede start van het seizoen!

Sara en Gerrinda turnen dit jaar bij de jeugd 1 d2 en voor beide een stabiele wedstrijd! Geen grote fouten maar wel leerpuntjes voor de komende trainingen!
Sara wint het goud en Gerrinda mag het zilver mee naar huis nemen!

In wedstrijd 4 zijn onze senioren aan de beurt. Quinty, Leanne en Esmee stralen op de vloer en springen zoals verwacht op sprong. Brug ook netjes! Op balk kwam de ontspanning terug wat juist op dat toestel niet altijd handig is. Een beetje wiebelig en hier en daar een val.

Amy sluit de wedstrijddag af met een goede wedstrijd! Weer een aantal nieuwe elementen geturnd en gehaald! Nu ook een prachtige vloeroefening kunnen laten zien! Dat biedt perspectief voor de rest van het seizoen! Ze behaald een keurige 6e plaats!

Rayon teamwedstrijden

4 december 2017

Het wedstrijdseizoen is van start! Zaterdag 18 nobember mochten wij met 4 teams meedoen aan de teamwedstrijd in Amersfoort. Els, Chantal en Carina bedankt voor het jureren namens TOOS!

In de eerste ronde mochten onze jongste wedstrijdmeiden turnen. Fijn om een wedstrijd te turnen waar je lekker kan kijken en ervaren hoe het is om een wedstrijd te turnen. Lotte, chelsey, Lisa en Marit hebben zo vroeg in het seizoen al keurig turnen laten zien! Dat smaakt naar meer!

Sara, Gerrinda, Iris, Nienke en Romaysa lieten zien klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. Romaysa vond haar “eerste wedstrijd ooit” wel wat spannend maar raakte niet de concentratie kwijt! Deze dames mochten dan ook met het zilver naar huis!

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan onze bovenbouwers. Amy, Leanne en Jaydin verraste iedereen met het halen van de kip (of zelfs kippen) op brug. Voor allen een prachtige oefening met Amy als topper die ook nog eens een nieuwe afsprong wist te turnen! Op balk was het Esmee die ons verraste door voor het eerst de koprol te halen! Quinty was onze uitblinker op vloer en sprong!

In de andere baan waren onze D1 toppers aan het strijden voor een plekje op het podium. Lisa liet zien dat hard werken in de trainingen beloond wordt op de wedstrijd! Na 1 seizoen bij ons weg te zijn geweest is Britt dit seizoen weer “van ons”. Zij overwon haar angst: gewoon even de salto van brug alleen! Julia straalde en danste over die toch best wel grote vloer alsof het niks was! Deze dames gingen verassend met het brons naar huis!

Wij zijn weer trots!
Judith, Myrith, Anneke en Lisa 

Diploma voor trainster Judith

4 december 2017

Op zaterdag 4 november heeft Judith Wahl haar examen met succes afgelegd voor Leiding Niveau 3 van de KNGU.

Daarbij had ze de hulp nodig van een aantal turnsters welke maar al te graag mee gingen naar de turnhal in Bodegraven. Zo werd het naast een spannende ook een erg gezellige middag!

Wij feliciteren Judith nogmaals met haar behaalde diploma,
Het TOOS bestuur. 

Juryleden gezocht

4 december 2017

Het GV TOOS selectie turnwedstrijden seizoen is weer gestart. Wij hebben als vereniging de verplichting om voor iedere wedstrijd juryleden in te moeten zetten. Dit is zelfs een voorwaarde om mee te mogen doen met de wedstrijden. Achter de schermen is het ieder seizoen weer spannend of wij voldoende juryleden kunnen leveren. We merken steeds vaker dat het een probleem wordt en dat we echt dringend mensen nodig hebben. Daarom zoeken wij mensen die voor ons en alle turnmeiden als jurylid aan de slag willen!

Om jurylid te worden heb je geen turnervaring nodig. Enige kennis maakt het slechts iets makkelijker. Een juryopleiding duurt +/- 18 uur en wordt afgesloten met een examen. Een jurylid kijkt naar de oefening en vergelijkt die met wat er gevraagd wordt. In de opleiding leer je: onderdelen herkennen en noteren, afwijkingen herkennen en het cijfer berekenen. Een jurylid moet 16 jaar oud zijn en begint op het laagste niveau TD1. Er zijn geen kosten verbonden aan de opleiding. Hoe meer mensen uit deze omgeving zich aanmelden, hoe hoger de kans is dat de cursus in Woerden gegeven zal worden.

Bent u diegene die ons kan helpen?
Indien u meer informatie wilt over de rol van jurylid dan kunt u contact opnemen met
Marjolein Poortvliet info@gvtoos.nl

Groet,
Marjolein

Toestelfinales

24 juni 2017

Het afgelopen seizoen is ontzettend snel gegaan, maar is voor de TOOS selectie een heel goed seizoen geweest. We hebben met elkaar laten zien dat we met hard werken veel kunnen bereiken. Dat heeft vele medailles op de Rayonwedstrijden opgeleverd en nog meer blije gezchten. Met als klapper op de vuurpijl zelfs Nienke als REGIOKAMPIOEN! Wij zijn trots!

Afgelopen vrijdag tijdens de training maakte Julia een nare val waarbij ze met haar neus tegen haar knieën aan kwam. Lieve Julia, wat ben je dapper! We hopen dat het meevalt en je snel weer mag turnen! Heel veel beterschap van iedereen!

De laatste wedstrijd van het seizoen: DE TOESTELFINALES!
Het beloofde een drukke dag te gaan worden, door een goede voorbereiding en organisatie verliep het heel soepel en hebben we een hoop medailles binnengehaald!

Nienke Bremer 1ste brug
Jaydin Brakensiek 1ste brug
Sara Bakker 1ste sprong, 1ste brug en 2de balk
Amy van Vliet 2de sprong, 1ste vloer
Gerrinda de Ruijter 3de brug, 2de balk
Jisca Smaling 2de balk
Quinty de Bruijn 2de sprong
Kiki van Dijk 3de sprong, 3de brug
Eline Schuijlenburg 2de brug, 2de balk en 1ste vloer
Anne Versloot 2de vloer
Esmee vd Lingen 3de vloer
Lotte Bakker 3de op vloer!

Wij als trainsters zijn super trots op julie prestaties! Nu nog even trainen voor komend seizoen en dan lekker genieten van een welverdiende vakantie!

Anneke, Lisa, Myrith en Judith