6 april 2019 – tweede voorwedstrijd D3 en pre instap

8 april 2019

Chelsey (pupil1 D3) heeft laten zien beide voorwedstrijden netjes en stabiel te kunnen turnen. Ondanks een foutje in haar brugoefening mag ze door op de andere drie toestellen heel sterk te turnen aan het einde van de wedstrijd op het hoogste podium staan. Net als de vorige wedstrijd eindigt Chelsey op een eerste plaats, hiermee is ze door naar de regiofinale op 29 juni. Gefeliciteerd Chelsey. 

Roos (pre instap D3) turnt een wisselende wedstrijd waarbij ze hier en daar de vormspanning nog mist. Gelukkig gaat dit steeds beter! Afgelopen donderdag heeft Roos voor het eerst de handstandplatval met een goede handstand geturnd en ook vandaag op de wedstrijd lukt het haar om een duidelijke handstand te laten zien, heel knap! 

Else (pre instap D3) laat op vloer al steeds meer begin- en eindhoudingen zien in haar oefening waardoor de elementen er veel netter uitzien. Helaas wordt Else haar handstandplatval op sprong niet geteld als handstand maar als zweefrol. Hier gaan we de komende weken nog verder aan werken.

Lieke (pre instap D3) turnt een nette vloeroefening waarmee ze op de tweede plaats op vloer eindigt. Ondanks dat haar sprong nog veel beter kan scoort ze ook hier erg hoog. Na een spannende ochtend mag Lieke, net als de vorige wedstrijd, op het podium staan en ontvangt ze de bronzen medaille voor de vierde plaats. 

Tess (pre instap D2) begint de wedstrijd super sterk op vloer, met maar liefst de hoogste uitvoeringsscore in haar categorie. Waar Tess de vorige wedstrijd op brug wat fouten maakte neemt ze vandaag revanche door op een vierde plaats op brug te eindigen. Ook in het eindklassement eindigt Tess op een vierde plaats en mag ze met een bronzen medaille weer naar huis.

30 maart 2019 tweede voorwedstrijd D2 + divisie 5

2 april 2019

Lotte (pupil1 D2) start net als de vorige wedstrijd op vloer, ondanks een kleine hapering bij haar handstand laat ze toch zien dat ze de oefening goed beheerst. Op haar lievelingstoestel sprong laat ze zien te kunnen vliegen en ook op brug zet ze een keurige oefening neer. Helaas verloopt haar balkoefening wat slordig en met een val. Lotte eindigt op een vijfde plaats in het eindklassement, vanwege de vele deelnemers is dit voldoende voor een bronzen medaille. 

Iris (jeugd1 D2) na een voorzichtig en zenuwachtige start op vloer weet Iris zich op sprong naar een mooie vierde plek te springen. Op brug turnt Iris met mooie bolle houdingen en op balk laat ze zien hard gewerkt te hebben aan haar sprongenserie. 

Nienke (jeugd1 D2) start zonder grote fouten op vloer en sprong. Na haar brugoefening stijgt ze in het klassement door haar hoge zwaaien, dit levert haar een tweede plaats op brug op. Op balk turnt Nienke voor het eerste een salto af en ook laat ze zien steeds meer vertrouwen te krijgen in haar radslag. Na deze wedstrijdronde staat Nienke op een 2e plaats en Iris op een 3e plaats met nog 13 meisjes te gaan in de ronde daarna. 
Na een spannende 1,5 uur wachten mag Nienke naar met een bronzen medaille voor een 4e plek en iris met een bronzen medaille voor een gedeelde 5e plek. 

Marit (pupil2 D2) begint haar wedstrijd wat gespannen op balk, met hier en daar een wiebel blijft ze toch vechten en lukt het haar de oefening uit te turnen zonder vallen. Ze eindigt haar balkoefening met een nieuwe afsprong: salto af tot stand. Op vloer laat Marit zien beheerst te kunnen turnen en laat mooie begin- en eindhoudingen zien. Toen Marit de zenuwen eenmaal kwijt was kon ze knallen op sprong waar ze op een tweede plaats eindigt. Brug lukte afgelopen week niet helemaal maar vandaag laat ze zien haar oefening door te kunnen turnen. Goed gedaan Marit! Met een mooie eindscore mag Marit net als de vorige wedstrijd met de zilveren medaille naar huis. 

Gerrinda (jeugd G) heeft de afgelopen weken gewerkt aan het moeilijker maken van haar oefeningen. Waar Gerrinda vorige wedstrijd nog wat eisen in haar oefening miste en daardoor niet mee kon doen voor de medailles beheerste ze deze wedstrijd alle eisen. Op sprong turnt Gerrinda een gespannen overslag met een mooie landing. Op brug verbetert Gerrinda haar hoge zwaaien en turnt ze haar oefening door. Op balk blijft de radslag een spannend element, maar ondanks een grote wiebel heeft ze hem wel gedaan. Op vloer turnt Gerrinda voor het eerst een arabier flikflak in haar oefening. Deze verbeteringen leveren Gerrinda in het eindklassement een eerste plaats op! 

Met maar liefst vijf medailles voor alle vijf de D2 en divisie 5 turnsters deze wedstrijddag stromen ook zij allemaal door naar de regiofinale. Weer een 100% doorstroming, heel knap! Zonder jurylid geen wedstrijd, daarom ook Judith bedankt voor je hulp deze wedstrijd!

Gerrinda turnt haar regiofinale op 11 mei. Lotte, Iris, Nienke en Marit turnen de regiofinale op 18 mei.

9 maart 2019 – tweede voorwedstrijd D1 en divisie 4

12 maart 2019

Sara (jeugd F) ging deze wedstrijd in met nieuwe elementen en verbindingen. Ze start op balk met koprol op – koprol als nieuwe opsprong en verbinding ging super. Na een hele mooie oefening werd het bij de radslag iets te ontspannen en moest ze even de balk verlaten. Op vloer werd de volgorde iets veranderd zodat Sara haar sprongen nog ruimer kon turnen. Sara eindigt op een 3e plaats op vloer. Sara sluit haar wedstrijd af op brug en turnt haar oefening zonder stopjes, dit levert haar een eerste plaats op brug op. Net als de vorige wedstrijd eindigt Sara op een tweede plaats in het eindklassement.    

Lisa (instap D1) heeft in de afgelopen periode hard gewerkt aan haar oefeningen en verbeterd zichzelf voornamelijk op vloer door veel strakker te turnen dan de vorige wedstrijd. Helaas blijft de koprol op de balk een lastig onderdeel. Desalniettemin wordt ze met een val van brug toch derde op dat toestel. In het eindklassement eindigt Lisa op een zesde plaats. Hier mag ze tevreden mee zijn.  

Britt (jeugd1 D1) turnt deze wedstrijd met veel minder zenuwen dan vorige wedstrijd. De wedstrijdoefeningen van Britt automatiseren steeds meer waardoor het vertrouwen van Britt toeneemt. Ondanks dat Britt bij de losse radslag op vloer per ongeluk haar handen neerzet wordt ze toch tweede op vloer, ook op brug is de tweede plaats voor Britt. In het eindklassement verbetert Britt zichzelf ten opzichte van de vorige wedstrijd, ze eindigt op een hele mooie tweede plaats en mag met een zilveren medaille weer naar Linschoten. 

Julia (pupil2 D1) had zich door haar gouden medaille vorige wedstrijd al geplaatst voor de regiofinale en kon net als Britt met ontspanning de wedstrijd ingaan. Julia start super sterk op sprong en springt daar een hele hoge streksalto waar de jury maar 0,3 aftrek voor geeft. Ook op brug wordt haar salto steeds een beetje hoger. Een strakke vloeroefening levert haar een eerste plaats op vloer op. In het eindklassement eindigt Julia op de eerste plaats en mag ook deze wedstrijd met een gouden medaille weer naar huis. 

Famke (pupil2 D1) heeft niet de meest optimale wedstrijdvoorbereiding gehad. Na een week vakantie kwam Famke met griep weer terug naar Linschoten. De dag voor de wedstrijd heeft ze kort nog kunnen trainen maar hier bleek al snel dat haar lichaam nog niet helemaal hersteld was. Toch is Famke de wedstrijd heel goed doorgekomen, waar ze vorige wedstrijd een val had van brug neemt ze deze keer revanche. Ze turnt haar brugoefening zonder vallen, dit levert haar een derde plaats op op brug. Ook op sprong en balk turnt Famke netjes. Het laatste toestel vloer kost Famke veel energie en hier laat ze wat punten liggen, ondanks dat heeft ze gedaan wat ze kon en is een 8e plaats in het eindklassement heel knap! 

Aan het eind van de wedstrijddag volgt de doorstroming naar de regiofinale. Heel mooi nieuws, alle D1 en divisie 4 turnsters zijn doorgestroomd naar de regiofinale. Hier zijn wij heel erg trots op! 

8 maart 2019 – Tweede voorronde wedstrijd GV TOOS

Sara turnt haar regiofinale op 11 mei. Lisa, Britt, Julia en Famke turnen de regiofinale op 18 mei. Wij kijken ernaar uit!

Anneke van Dijk en Lisa van Wijk

2 februari 2019 – eerste voorwedstrijd D3 en pre instap

2 februari 2019

Eindelijk was het vandaag zo ver voor de allerkleinste turnsters. Roos, Else en Lieke mochten hun eerste ‘echte’ wedstrijd turnen in een grote turnhal. De vele indrukken waren soms wat de baas, ook hebben ze veel lol gehad en geleerd hoe het allemaal werkt tijdens een wedstrijd. Deze allereerste wedstrijd levert Lieke bij de pre instap D3 een mooie vierde plaats op.

Voor Chelsey (pupil1 D3) was het niet haar eerste wedstrijd, wel voor het eerst in dit niveau. Haar harde werken is beloond met een hele mooie gouden plak! Daar mag je trots op zijn Chelsey!

In ronde 2 was het de beurt aan Tess (pre instap D2). Tess start heel netjes op vloer en eindigt zelfs op de vierde plaats op dit toestel. Ook op sprong laat Tess zien hard te kunnen rennen en springen. Helaas, haar brugoefening verloopt niet volgens plan en dit kost Tess veel punten. Gelukkig kan Tess de wedstrijd goed afsluiten met een plaatje van een balkoefening, zo netjes dat ze hier zelfs op de derde plaats eindigt. Een hele goede eerste wedstrijd voor Tess!

TOOS organiseerde deze wedstrijddag vandaag in samenwerking met VEP. Wij willen daarom graag alle ouders en turnsters bedanken voor hun hulp bij de organisatie om deze dag goed te laten verlopen. Ook VEP bedankt voor de fijne samenwerking vandaag en de leuke bedankjes!

Lisa van Wijk en Anneke van Dijk

12-01-2019 Eerste voorwedstrijd D2 + divisie 5 

13 januari 2019

Lotte (pupil1 D2) mocht in ronde 1 al heel vroeg turnen en doet dit uitstekend! Lotte start super sterk op vloer, sprong en brug. Vorig jaar bleek de balk nog wel eens een struikelblok te zijn voor Lotte maar vandaag lukt het Lotte haar oefening uit te turnen zonder vallen! Een hele knappe overwinning voor Lotte. Omdat Lotte in een categorie turnt met heel veel meisjes volgt er na haar wedstrijdronde geen prijsuitreiking maar een tussenstand waar Lotte eerste blijkt te staan. Toen moest ze nog twee uur afwachten of dit ook zo zou blijven… Na een spannende ochtend volgt de prijsuitreiking en is het Lotte gelukt om de eerste plaats vast te houden. Super knap Lotte! Ook eindigt ze op de 2e plaats op sprong en op brug.

Marit (pupil2 D2) turnde in ronde 3, na een zenuwachtig en voorzichtig begin op balk kreeg Marit de smaak te pakken. Dit resulteerde in een hele strakke vloeroefening met ten opzichte van de vorige wedstrijd twee nieuwe elementen. Heel knap om in zo’n korte tijd twee nieuwe elementen in je oefening te krijgen Marit. Op sprong en brug turnt Marit netjes en stabiel, zo lukt het haar om de hele wedstrijd zonder grote fouten door te komen. Ook bij Marit volgt er na ronde 3 alleen een tussenstand en ook Marit bleek hier eerste te staan en mocht gaan afwachten… Na ronde 4 volgde de prijsuitreiking en mocht Marit plaatsnemen op het podium om het zilver in ontvangst te nemen, super knap in een categorie met zoveel turnsters! Ook op vloer eindigt Marit op de tweede plaats.

Iris (jeugd D2) in ronde 4 was het de beurt aan Iris. Waar Iris heel sterk startte op vloer, sprong en brug zijn er op balk wat leerpunten ontstaan. Haar sprong werd beloond met een 2e plaats en in het eindklassement eindigt Iris op de vierde plaats, dit was goed voor een bronzen medaille.

Nienke (jeugd D2) mocht ook in ronde 4 turnen. Nienke had een voorzichtige start op vloer, een nette sprong en een hele mooie brugoefening, deze brugoefening was goed voor een 6e plaats. In het eindklassement eindigt Nienke op de 12 plaats. Heel netjes voor een eerste voorronde in een deelnemersveld van 29 turnsters.

Gerrinda (jeugd G) was als laatste TOOS turnster in ronde 5 aan de beurt. Gerrinda heeft duidelijk laten zien waar ze voor getraind heeft, netjes werken levert mooie E-scores op! In totaal viel Gerrinda in de middenmoot op een 8e plaats met een topper van een 3e plaats op brug.

Een hele mooie start voor de D2 en divisie 5 turnsters op hun allereerste plaatsingswedstrijd! Wij willen ook graag Anne en Moniek bedanken voor het jureren, dankzij jullie kunnen de turnsters deelnemen aan de wedstrijden. Bedankt!

Lisa en Anneke

08-12-2018 Eerste voorwedstrijd D1 + Divisie 4

9 december 2018

Sara (Jeugd F) heeft een spannende voorbereiding gehad als eerste jaars keuze oefenstof, met op de valreep nog wat veranderingen hier en daar is het Sara gelukt om een ontspannen wedstrijd te turnen. Met een mooie eerste plaats op brug en balk en een tweede plaats in het eindklassement heeft ze een mooie start gemaakt! Knap gedaan Sara!

Lisa (instap D1) mocht net als Sara turnen in ronde 1. Ze turnt een hele stabiele wedstrijd zonder grote fouten. Het rechtop turnen en strak werken is goed terug te zien. Hierdoor eindigt ze heel knap op een 5e plaats. Als het haar lukt om de puntjes de komende weken op de i te zetten zit er zeker meer in voor Lisa!

Britt (jeugd D1) heeft geturnd in ronde 2. Britt begon de wedstrijd wat gespannen, maar na een nette vloeroefening en een nieuwe wedstrijdsprong, half in half uit, kreeg ze vertrouwen. Op brug was het vertrouwen zelfs zo groot dat Britt een oefening turnt met maar 0,9 punten aftrek. Onwijs knap! Dit vertrouwen kon Britt vasthouden op balk en laat hier een stabiele en strakke oefening zien. In het eindklassement eindigt Britt op de 4e plaats en mag de bronzen medaille meenemen naar huis.

Famke (pupil2 D1) turnt dit seizoen weer bij TOOS. Een vervelende pijn in haar voet zorgt ervoor dat ze in de weken hiervoor wat aangepast moest trainen. Ondanks dat springt ze een super hoge streksalto en eindigt ze als eerste op sprong. En ondanks een wiebelige balkoefening behaalt ze toch een heel mooi cijfer op balk. De volgende wedstrijd een tandje erbij op brug, dan zit er zeker meer in dan een 8e plaats in het eindklassement.

Julia (pupil2 D1) turnt vandaag voor het eerst ophurken in haar brugoefening. Na een tegenvallende prestatie op de districtsfinale vorig jaar miste Julia de laatste weken wat vertrouwen in de wedstrijden, maar na een foutloze wedstrijd vandaag kan ze weer positief uitkijken naar de rest van het seizoen. Een super hoge score op vloer zorgt voor een eerste plaats op dat toestel. Ook in het eindklassement eindigt Julia op de eerste plaats en mag met een gouden medaille weer naar huis.

Super gedaan meiden!
Lisa van Wijk en Anneke van Dijk

Afscheid Judith Wahl

12 juli 2018

Onze turnselectie heeft de afgelopen jaren ongelooflijk mooie resultaten behaald. In het seizoen van 2017/2018 is er een record aantal medailles door trotse turnsters mee naar huis genomen. Dit alles hebben de turnsters naast hun eigen motivatie ook te danken gehad aan de speciale trainingen door de leiding van Lisa van Wijk en Judith Wahl.

Helaas is Judith Wahl gestopt met haar carrière als turntrainster. Dat vinden wij als bestuur maar ook als ouders enorm jammer. Toch begrijpen wij haar beslissing en willen haar bedanken voor haar onuitputtelijke inzet. Judith gaf naast haar trainingen zoveel meer. We zagen haar als leiding tijdens het turnkamp ZOKA, als organisator van de Avondvierdaagse en Linschotenloop, als communicatiepersoon tussen leiding en bestuur maar merendeels als aanspreekpunt en ondersteuning voor onze selectiemeiden. Wat hebben er veel meiden hun verjaardag salto’s gedraaid in haar sterke armen…. en in die van Anneke en Lisa!

We willen Judith enorm bedanken voor haar enthousiasme in onze vereniging en wensen haar een mooie toekomst met alles wat er nog komen gaat!

Het TOOS bestuur

Toestelfinales 16 juni

3 juli 2018

Na een succesvol seizoen sluiten we de wedstrijden af met de toestelfinales!

Een drukke maar geslaagde dag voor alle selectiemeiden van TOOS.
We gaan met maar liefst 23 medailles weer naar huis!

GOUD
Sprong: Sophia, Lotte, Sara
Brug: Jaydin, Amy, Julia, Sara
Balk: Jaydin, Romaysa, Amy, Sara

ZILVER
Sprong: Lisa de Haan, Chelsey,
Brug: Quinty, Iris
Balk: Iris
Vloer: Lisa de Haan, Romaysa

BRONS:
Sprong: Iris, Julia
Brug: Romaysa
Balk: Britt
Vloer: Lotte

Judith en Lisa

9 juni B-Finale Regio Kampioenschappen

14 juni 2018

Lotte, Romaysa, Quinty en Leanne hebben lang op deze wedstrijd moeten wachten maar dat wachten was het zeker waard!

Lotte turnt in de b-finale een stabiele wedstrijd. Met een val van balk is ze heel knap 2e van de regio geworden!

Romaysa had vandaag een valse start op brug, helaas een val.  Ze heeft zich goed staande weten te houden en zich keurig terug weten te vechten in de top 10. Een mooie 7e plaats!

Quinty en Leanne sloten de dag af bij de senioren.
Beide dames kampen met blessures waardoor het de afgelopen weken belangrijk was om goed te luisteren naar je lichaam. Met een goede start op balk, maakte Quinty een lelijk val op vloer. Gelukkig kon zij de wedstrijd afmaken. Leanne turnde een hele stabiele wedstrijd en werd 12e. Quinty mocht onverwachts het zilver mee naar huis nemen.

Het was een drukke maar spannende dag met mooie resultaten om trots op te zijn!