21 april Regiokampioenschappen D1 + D2

23 april 2018

Wat een bijzondere dag voor TOOS! Met 6 finalisten de finale in en met 3 regiokampioenen rijker weer huiswaarts!

In wedstrijd 2 waren Marit en Julia aan de beurt. Voor Marit haar allereerste finale ooit en na een stabiel seizoen heeft ze laten zien dat ze op de finale thuis hoort. De zenuwen waren haar de baas waardoor we wat grote fouten moesten incasseren. Marit wij zijn apetrots op je!
In de andere baan turnde Julia een topwedstrijd. Met ruim 55 punten mocht zij het goud ophalen en is zij REGIOKAMPIOEN pupil 1 D1!

In wedstrijd 3 turnde Britt en Iris. Britt bij de pupillen 2 D1 had een valse start op balk waardoor ze erg uit haar concentratie werd gehaald. Maar wat is ze een ongelofelijke doorzetten. Op vloer sprong en brug heeft ze zich op alle drie de toestellen bij de top 10 geturnd!
In de andere baan turnde Iris bij de pupillen 2 D2. De afgelopen trainingen was Iris erg stabiel en dat heeft ze mooi gekopieerd naar deze wedstrijd. Blij verrast waren we dan ook dat ook Iris REGIOKAMPIOEN Is geworden.

In de laatste ronde de jeugd 1 D2 dames Sara en Gerrinda. Beide dames klaar voor de wedstrijd. Gerrinda heeft wat ruzie gehad met de radslag op de balk, maar turnde deze vandaag erg zelfverzekerd. Met een keurige 3e plaats op vloer en 5e plaats op brug heeft zij zich geplaatst voor de districtsfinale! Sara maakte het de afgelopen weken erg spannend door belangrijke elementen niet meer te durven. Net voor de wedstruhd alles weer op zijn plek! Sara turnde zoals we van haar gewend zijn. Totaal ontspannen in het koppie en alles ging naar wens. Als kers op de lange dag mag ook Sara zich REGIOKAMPIOEN noemen!

Met 6 finalisten, 4 plaatsingen voor de districtsfinales, 3 regiokampioenen en een heleboel leermomenten rijker zijn wij als trainsters apetrots op alle meiden!

14 april Regiokampioenschappen

20 april 2018

Divisie 4 en 5

Vanmorgen vroeg turnde Jaydin haar regiofinale bij de jeugd 2 niveau F categorie.
Met een goede start op sprong en een strakke brug oefening zat ze erg goed in de flow. Helaas een tegenvallend cijfer op balk maar gebrand om te showen op vloer en dat deed ze. Na een spannende uitslag mag ze als 16e doorstromen naar de districtsfinales!

Na een ronde rust voor Judith mocht Amy haar regiofinale bij de divisie 5 senioren E turnen. De afgelopen week ging het niet helemaal zoals Amy wilde. Inmiddels weten we dat het dan op een wedstrijd ineens wel allemaal op zijn plek kan vallen en dat bleek ook deze keer weer waar te zijn! Met een foutloze wedstrijd en een nieuwe serie op vloer mocht zij welverdiend een medaille ophalen voor de 4e plaats en is daarmee automatisch geplaatst voor de districtsfinales op 26 mei!

Een 100% doorstromingsscore! Trots!

10-03 Tweede voorronde turnwedstrijd D2 + D3

12 maart 2018

Weer erg mooie resultaten tijdens de 2e voorwedstrijd in Wilnis.

Waar Iris en Nienke na de eerste wedstrijd de 1e en 4e plaats bezette bleek dat na wedstrijdronde 2 Iris op de 4e plaats geëindigd is en Nienke net als de vorige keer op de 7e plaats! Weer keurig gedaan dames!

Lotte en Chelsey mochten ook in de eerste wedstrijdronde! Lotte en Chelsey sprongen zich naar de 1ste en 2e plaats. Helaas is de balk nog niet hun grootste vriend waardoor ze in het eindklassement iets naar beneden zakte. Lotte eindigde op een 9e plaats en Chelsey op de 22e plaats.

Voor Sophia en Lisa was het inmiddels helemaal duidelijk hoe het werkt op een wedstrijd… Wij als trainsters konden wel naar huis.  Een aantal elementen ten op zichte van de vorige wedstrijd verbeterd! Hard gewerkt dames!

In de laatste wedstrijd lieten Marit en Romaysa zien dat je meer punten krijgt als je netjes turnt! Marit evenaarde haar resultaat van de vorige wedstrijd en mocht wederom de bronzen medaille ophalen! Romaysa had een top dag! Alles lukte! Zij mocht welverdiend de medaille ophalen voor de 4e plaats!

Nu op naar de finales en toestelfinales!
Judith en Lisa

Julia Dening clubkampioen 2018 bij GV TOOS

19 februari 2018

Op zaterdag 17 februari waren de jaarlijkse clubkampioenschappen van GV TOOS uit Linschoten. In sporthal De Vaart lieten alle jeugdleden hun kunsten zien bij verschillende demonstraties en in twee wedstrijdrondes.

De dag begon met twee wedstrijdrondes waarin drie groepen van de recreantengymnastiek, de jongtalenten en de turnselectie lieten zien waar ze het hele seizoen al op trainen. Op de vier onderdelen brug, balk, vloer en sprong werd gestreden om de medailles en de titel van clubkampioen.

Na de wedstrijdrondes was het tijd voor een aantal spetterende demonstraties van de recreantengroepen en de turnselectie. Ook de kleuters lieten met een parcours en dansje zien wat zij zoal doen in de lessen.

Een groot aantal turnsters viel in de prijzen deze dag.

Recreantengroep 1
1. Else van Eijk
2. Siham Moussaten
3. Mirthe de Korte.

Recreantengroep 2
1. Rianne Puik
2. Florien Hagoort
3. Janine de Bruin

Recreantengroep 3
1. Jasmijn Ruting

Jongtalent
1. Tess van den Bosch

Turnselectie verplichte oefenstof
1. Julia Dening
2. Lotte Bakker
3. Marit de Vries

Turnselectie keuze oefenstof
1. Amy van Vliet
2. Jaydin Braakensiek

De prijs voor aanstormende talent ging naar Tess van den Bosch.
Rianne Puik werd kampioen van de recreanten en Julia Dening ging er met het hoogste totaal van de dag (57.35) vandoor met de beker èn de titel Clubkampioen 2018.

Marjolein Poortvliet

10-02-2018 Tweede voorronde turnwedstrijd

12 februari 2018

Voor een aantal meiden de kans om zich nog te plaatsen voor de finale/toestelfinales en voor sommigen een leuke kans om nieuwe onderdelen uit te proberen!

Met vandaag alle meiden in de top 8! Wauw wat een prestatie!

Quinty 4e bij de senioren F
Leanne 6e bij de senioren F
Esmee 7e bij de senioren F
Julia 8e bij de pupillen 1 d2
Lisa 7e bij de pupillen 2 d1
Britt 8e bij de pupillen 2 d1
Sara 2e bij de jeugd 1 d2
Gerrinda 8e bij de jeugd 1 d2
Amy 3e bij de senioren E

Op naar de finales!

 

20-01-2018 voorronde turnwedstrijd

4 februari 2018

1ste voorwedstrijd – D1
2de voorwedstrijd – Jeugd F

Alle turnsters in de top 10. Weer een prachtig resultaat!
Jaydin (jeugd F) heeft haar angst op Sprong overwonnen! Zelfs met onderop de plank springen komt ze er met gemak over heen. Met een 1e plaats op brug en 3e plaats op balk en 2 keurige oefeningen op sprongen en vloer ging ze naar huis met het zilver!

Julia (pupil 1 d1) heeft vrijdag tijdens de training hard gewerkt aan haar vloeroefening en dat was te zien! Met 3 keurige oefeningen maakte de balk het nog even spannend! Enkel een val met koprol leverde haar toch een keurige 2e plaats op en mocht ook zij met het zilver naar huis! 

Lisa en Britt (pupil 2 d1) mochten in de allerlaatste wedstrijd turnen. Zij startten op balk met beiden een keurig strakke oefening! Dat gaf een lekker gevoel voor de rest van de wedstrijd! Op vloer turnen beide dames mee in de top 10 van dit niveau! Op sprong laat Lisa zien dat de salto net zo hoog als de tribune geturnd kan worden. De jury was onder de indruk! Britt maakte het spannend met een extra aanloop! Laatste toestel brug.. inturnen was wisselend maar beide dames lieten een goede oefening zien. Daar waar bij Lisa de opzwaai met inturnen mooi op horizontaal was mislukte het ophurken. En in de wedstrijd was dit precies andersom. Maar niet gevallen! Dat zijn duurdere punten! In het eindklassement eindigt Lisa op plaats 10 met een keurige 6e plaats op Sprong en mag Britt met het brons naar huis!

Marjolein Poortvliet

13-01-2018 voorronde turnwedstrijd

4 februari 2018

Eerste voorronde wedstrijd D2 + D3

Voor Lisa en Sophia de eerste officiële wedstrijd en wat hebben ze het goed gedaan bij de pre-instappers! Persoonlijke doelen behaald en alles geleerd over hoe een wedstrijd nou precies werkt!

Bij de pupillen 1 liet Marit zien dat ze hard gewerkt heeft om de oefenstof zonder wiebels en met nette landingen uit te voeren. Na een spannende uitslag moest ze wachten of ze uiteindelijk met een medaille naar huis mocht… en jawel! Het BRONS was voor haar!
Romaysa liet zien dat zij de zenuwen op de balk de baas kan zijn en wordt hier zelfs eerste! Ook voor haar was dit de eerste wedstrijd. Met een mooie 9e plaats kunnen we verder trainen.

Lotte en Chelsey hadden beiden wat ruzie met de balk, maar herpakten zich goed op de andere toestellen. Lotte haalt bijna de perfecte score op de sprong. Volgens de jury was ze haar grote teen vergeten door te strekken.

Iris en Nienke waren heel goed voorbereid op de wedstrijd en dat was goed te zien. Ze hebben allebei heel ontspannen en netjes geturnd! Iris mocht welverdiend het BRONS mee naar huis nemen en Nienke is keurig 7e geworden!

Marjolein Poortvliet

1e voorwedstrijd 9-12-2017

11 december 2017

Jaydin turnt sinds dit seizoen bij de keuze oefenstof, spannend en vooral erg nieuw. Ze turnt voor haar doen een foutloze wedstrijd met een hoop mentale overwinningen en een eerste plaats op brug! In het eindklassement eindigt ze op de 8e plaats! Een hele goede start van het seizoen!

Sara en Gerrinda turnen dit jaar bij de jeugd 1 d2 en voor beide een stabiele wedstrijd! Geen grote fouten maar wel leerpuntjes voor de komende trainingen!
Sara wint het goud en Gerrinda mag het zilver mee naar huis nemen!

In wedstrijd 4 zijn onze senioren aan de beurt. Quinty, Leanne en Esmee stralen op de vloer en springen zoals verwacht op sprong. Brug ook netjes! Op balk kwam de ontspanning terug wat juist op dat toestel niet altijd handig is. Een beetje wiebelig en hier en daar een val.

Amy sluit de wedstrijddag af met een goede wedstrijd! Weer een aantal nieuwe elementen geturnd en gehaald! Nu ook een prachtige vloeroefening kunnen laten zien! Dat biedt perspectief voor de rest van het seizoen! Ze behaald een keurige 6e plaats!

Rayon teamwedstrijden

4 december 2017

Het wedstrijdseizoen is van start! Zaterdag 18 nobember mochten wij met 4 teams meedoen aan de teamwedstrijd in Amersfoort. Els, Chantal en Carina bedankt voor het jureren namens TOOS!

In de eerste ronde mochten onze jongste wedstrijdmeiden turnen. Fijn om een wedstrijd te turnen waar je lekker kan kijken en ervaren hoe het is om een wedstrijd te turnen. Lotte, chelsey, Lisa en Marit hebben zo vroeg in het seizoen al keurig turnen laten zien! Dat smaakt naar meer!

Sara, Gerrinda, Iris, Nienke en Romaysa lieten zien klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. Romaysa vond haar “eerste wedstrijd ooit” wel wat spannend maar raakte niet de concentratie kwijt! Deze dames mochten dan ook met het zilver naar huis!

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan onze bovenbouwers. Amy, Leanne en Jaydin verraste iedereen met het halen van de kip (of zelfs kippen) op brug. Voor allen een prachtige oefening met Amy als topper die ook nog eens een nieuwe afsprong wist te turnen! Op balk was het Esmee die ons verraste door voor het eerst de koprol te halen! Quinty was onze uitblinker op vloer en sprong!

In de andere baan waren onze D1 toppers aan het strijden voor een plekje op het podium. Lisa liet zien dat hard werken in de trainingen beloond wordt op de wedstrijd! Na 1 seizoen bij ons weg te zijn geweest is Britt dit seizoen weer “van ons”. Zij overwon haar angst: gewoon even de salto van brug alleen! Julia straalde en danste over die toch best wel grote vloer alsof het niks was! Deze dames gingen verassend met het brons naar huis!

Wij zijn weer trots!
Judith, Myrith, Anneke en Lisa 

Diploma voor trainster Judith

4 december 2017

Op zaterdag 4 november heeft Judith Wahl haar examen met succes afgelegd voor Leiding Niveau 3 van de KNGU.

Daarbij had ze de hulp nodig van een aantal turnsters welke maar al te graag mee gingen naar de turnhal in Bodegraven. Zo werd het naast een spannende ook een erg gezellige middag!

Wij feliciteren Judith nogmaals met haar behaalde diploma,
Het TOOS bestuur.