5 Mei Koppelwedstrijd VEP – GV TOOS

7 mei 2017

We kunnen terugkijken op een geslaagde koppelwedstrijd! Deze wedstrijd met TOOS en VEP was een initiatief van Judith Wahl. Door middel van loting werden er koppels gevormd uit de verschillende verenigingen. De scores van beide turnsters werd bij elkaar opgeteld.

De sfeer was gezellig en er werden veel nieuwe dingen uitgeprobeerd. De meiden hebben veel verschillende onderdelen kunnen laten zien aan het publiek. We hebben mooie dingen voorbij zien komen. Het was ook leuk om te zien hoeveel publiek er kwam kijken. Interesse is belangrijk voor de meiden en wat waren ze trots.

Meiden van VEP en TOOS, bedankt voor jullie enthousiasme!
Rick en Christien Smaling, bedankt voor jullie hulp achter de teltafel!
Lieneke Dening, bedankt voor het maken van de foto’s!
Trainsters van VEP en TOOS, bedankt voor jullie hulp en de mooie bloemen!

Voorwedstrijden 2017

5 april 2017

Julia, Lisa, Sara, Gerrinda, Jaydin, Marthe, Kiki, Anne, Quinty en Leanne hebben zich geplaatst voor de rayonfinale!
Nienke staat 1e reserve voor de finale.

De onderstaande meiden hebben tijdens deze voorwedstrijden een medaille weten te halen!

Na de regiowedstrijden wordt bekend gemaakt wie zich geplaatst hebben voor de toestelfinales op 24 juni 2017….
Dat is nog even afwachten!

Wij als trainsters zijn super trots op julie prestaties!
Anneke, Lisa en Judith

Sara Bakker 1e plaats 1e voorwedstrijd
Lisa den Besten 5e en 3e plaats 1e en 2e voorwedstrijd
Lotte Bakker 3e plaats 1e voorwedstrijd
Leanne van Butselaar 4e en 1e plaats 1e en 2e voorwedstrijd
Jaydin Braakensiek 2e plaats 1e voorwedstrijd
Gerrinda de Ruijter 5e en 3e plaats 1e en 2e voorwedstrijd
Kiki van Dijk 2e plaats 1e voorwedstrijd
Anne de Vos 3e plaats 1e en 2e voorwedstrijd
Julia Dening 3e plaats 2e voorwedstrijd
Quinty 2e plaats 2e voorwedstrijd

Belangrijke data:

20 mei Districtkampioenschappen D1 + D2
3
juni
Regiokampioenschappen div. 6 + D3
(Leanne van Buntselaar, Kiki van Dijk, Anne de Vos, Quinty de Bruijn en Gerrinda de Ruijter)
10 juni Districtkampioenschappen D1 + D2
Sara Bakker, Jaydin Brakensiek en Julia Dening
24 juni Toestelfinales

De voorwedstrijden van de turnselectie

21 februari 2017

Lotte, Sara, Leanne, Manuelle en Lisa zijn klaar met de voorwedstrijden. Zij hebben allen 2 wedstrijden geturnd en binnenkort weten we of zij door gaan stromen naar de regiofinales. DSC05109

Amy, Jisca, Marthe, Marit, Julia, Nienke, Iris, Mikki, Gerrinda, Jaydin, Kiki, Anne, Quinty, Eline en Esmee turnen op 25 maart of 1 april hun 2e voorwedstrijd en dan wordt ook voor deze meiden duidelijk wie er door mag stromen naar de finales.

We hebben al een hoop medailles mee naar huis mogen nemen!

(meer…)

Toestelfinales

27 juni 2016

In de ochtend begonnen negen turnsters aan hun finales. Bij de Jeugd2 G turnde Maartje de Jong haar laatste wedstrijd. Op brug haalde zij net niet het podium en werd zesde. Jisca Smaling turnde zich naar een prima vijfde plek op vloer. Marthe Smaling werd knap vijfde op brug en een prachtige eerste plek op vloer.

Bij de Junioren G turnde Quinty de Bruijn zich naar een bronzen medaille op sprong. Eline Schuijlenburg liet een perfecte balkoefening zien en werd daarmee eerste. Leann van Butselaar trainde hard dit seizoen, maar viel op vloer buiten de prijzen.

Ilse Ockhuijsen turnde haar laatste seizoen. Op deze finale viel zij net buiten de prijzen met twee keer een vierde plek op balk en vloer. Sara Bakker ontving een zilveren medaille voor haar goede brugoefening. Ook Britt Bremer mocht een medaille in ontvangst nemen. Voor haar was er een derde plek op vloer.

In de derde ronde turnde de senioren F. Anne de Vos en Kiki van Dijk lieten prima oefeningen zien op sprong, balk en brug. Op vloer werd Kiki verdiend eerste en ontving de gouden medaille. Jaydin Braakensiek (D2) turnde een mooie wedstrijd. Zij werd tweede op balk en eerste op het onderdeel brug. Met twee keer brons en zilver en maar liefst vier keer goud sluit GV TOOS een goed turnseizoen af.

DSC00969

Voorronde niveau F en G

13 maart 2016

Op zaterdag 12 maart waren de tweede voorronde wedstrijden voor turnsters in het niveau F en G. Van GV TOOS deden vier turnsters mee aan deze wedstrijd. 

Turnster Ilse Ockhuijsen startte in de ochtend in het niveau jeugd 2 F. Op sprong liet zij een mooi resultaat zien met 11.000. De andere toestellen gingen wisselend goed en met wat foutjes. Er was een prima vijfde plaats voor Ilse in de einduitslag.

Manuelle Steenhuis, Marthe en Jisca Smaling kwamen in niveau jeugd 2 G in actie. Aan deze rond zou ook Maartje de Jong deel nemen, maar zij was helaas geblesseerd. Ook hier zagen we een wisselvallige wedstrijd. Maar ook met successen. Zo werd de tweeling Jisca en Marthe allebei eerste op vloer met een 11.700. Op sprong werden ze ook beiden zesde. Manuelle werd met een prima sprong 12e op sprong. In totaal was Marthe 7e, Jisca 9e en Manuelle 16e.

Met deze wedstrijd hebben Ilse en Marthe hebben zich geplaatst voor de regiofinale. Jisca staat tweede reserve.

10325150_1086073441415893_7387339483561209009_n

Medailles voor GV TOOS op eerste voorronde wedstrijd

17 januari 2016

Op zaterdag 16 januari waren de eerste voorronde wedstrijden van het rayon Vechtstreek in Amersfoort. GV TOOS deed daar in meerdere niveaus mee. 

In de eerste ronde turnde de instap turnsters: Britt Bremer, Iris Baars en Nienke Bremer. Voor hen was het hun allereerste wedstrijd. Daardoor was er nog wel wat spanning op alle toestellen, maar ze hebben het heel goed gedaan. Britt werd 7e met een 1e plek op vloer. Nienke eindigde als 21e en Iris als 25e.

In de derde ronde waren de Jeugd turnsters niveau G aan de beurt. Maartje, Marthe, Jisca en Manuelle turnde een goede wedstrijd. Er werden nieuwe doelen behaald en successen gevierd. Marthe Smaling werd in de einduitslag knap 5e. Maartje de Jong 12e, Jisca Smaling 14e en Manuelle Steenhuis 15e.

De senioren niveau F turnde een hele stabiele en nette wedstrijd. Bijna alle onderdelen werden vlekkeloos geturnd. Kiki van Dijk verdiende een medaille, ze werd 2e. Anne Versloot pakte na lang blessureleed een 3e plaats en Anne de Vos turnde zich knap naar plek 8.

In de laatste ronde viel GV TOOS nogmaals in de prijzen. In de categorie Junior G ging de gouden medaille naar Quinty de Bruijn. Zij turnde een hele goede wedstrijd. De andere medaille was voor Eline Schuijlenburg, zij werd 5e. Leanne van Butselaar werd knap 8e en Eline Ockhuijsen 11e.

DSC00233

Prima prestaties GV TOOS op clubteamwedstrijd

22 november 2015

Op zaterdag 21 november waren de clubteamwedstrijden in Amersfoort. GV TOOS deed daar met drie teams mee in niveau G en F. Het was voor alle turnsters de eerste wedstrijd van het seizoen en een mooie gelegenheid om alle oefeningen eens op wedstrijdniveau te testen.

Team 1 niveau F bestond uit Kiki van Dijk, Ilse Ockhuijsen, Renée van Dijken en Anne de Vos. Het was een echte testwedstrijd voor de turnsters. Sommige onderdelen op de brug en balk moeten nog goed geoefend worden, andere oefeningen gingen echter al heel goed. De vloeroefeningen werden met succes geturnd en leverde hoge scores op. Het totaal was een score van 120.350 punten in totaal op. Goed voor een vierde plaats.

Team 2 niveau G bestond uit Rebecca van der Mel, Quinty de Bruijn, Eline Schuijlenburg en Eline Ockhuijsen. Ook zij kregen de kans om hun oefeningen te testen voor dit seizoen. Op brug werd goed geturnd en hoog gescoord. Ook de andere onderdelen gingen prima. Met slechts 1 punt verschil eindigden zij op een vierde plaats.

Team 3 niveau G turnde ook een prima wedstrijd. Hier lieten de turnsters Jisca en Marthe Smaling, Leanne van Butselaar, Manuelle Steenhuis en Maartje de Jong vooral nieuwe oefeningen zien. Het was spannend om alles uit te proberen. Omdat het hier en daar nog beter kan, leverde het hen een score van 120.250 en een zesde plaats op.

gvtoosteam

Veel medailles op toestelfinales!

28 juni 2015

Afgelopen zaterdag waren de toestelfinales van het Rayon Vechtstreek. In de eerste ronde heeft Ilse twee bronzen medailles binnen gehaald voor brug en sprong. Ronde 2 bracht weer mooie resultaten. Eline werd 3e op sprong en brug, Anne 3e op vloer en voor Renee was er een mooie 3e plek op sprong. En de laatste ronde leverde ook een aantal medailles op. Brons voor Kiki op vloer, zilver voor Marthe op sprong en een gouden medaille voor Maartje op vloer! We zijn trots op alle prestaties! Gefeliciteerd!

Anneke en Gert kregen samen met alle andere leiding ook een medaille voor hun inzet afgelopen seizoen. Wij sluiten ons daar bij aan. Super bedankt!

gvtoos27juni

 

GV TOOS turnsters in actie op Regiokampioenschap

26 april 2015

Op zaterdag 25 april waren in Amsterdam de regiokampioenschappen voor de D1 en D2 niveaus. GV TOOS turnsters Jaydin Braakensiek, Maartje de Jong en Marthe Smaling deden mee bij de pupillen en jeugd.

Via twee voorrondes in het rayon Vechtstreek hadden de turnsters zich geplaatst voor de regiokampioenschappen. In een spannende wedstrijd nam zij het op tegen een groot aantal tegenstanders.

In de ochtend turnde Jaydin bij de Pupillen 1. Het is haar eerste wedstrijd seizoen en ze kwam meteen tot de regiofinale. Op vloer en sprong liet ze mooie oefeningen zien. Helaas maakte zij op de andere toestellen een aantal fouten die haar veel punten kosten. Daardoor kon zij zich niet plaatsen voor de volgende ronde.

In de middag waren Marthe en Maartje aan de beurt. Zij turnde voor het eerste een regiofinale. Voor hen een leuke wedstrijd zonder al teveel zenuwen. Zij troffen een erg sterk deelnemersveld waardoor zij ondanks hun inzet niet kwam tot de volgende ronde.

maartjemarthejaydin

Medaille voor Anne de Vos op eerste voorronde wedstrijd

31 januari 2015

Op zaterdag 31 januari waren de eerste voorronde wedstrijden in de categorieën Jeugd 1 D1, Jeugd 2 G en Junior G in Amersfoort. Voor de turnsters van GV TOOS uit Linschoten de eerste wedstrijd van het seizoen.

In de ochtendronde kwamen de Jeugd 2 turnsters niveau G in actie. Renee van Dijken turnde een uitstekende wedstrijd en werd 3e op sprong en 4e op vloer. Bij de balk raakte zij echter geblesseerd en kon de wedstrijd helaas niet afmaken. Leanne van Butselaar turnde een prima wedstrijd en werd 14e. Rebecca van der Mel werd 12e met een mooie 5e plek op het onderdeel brug.

Bij de Junioren niveau G werd Anne de Vos knap 4e en verdiende hiermee een podiumplek en een medaille. Zij eindigde hoog op alle toestellen met onder andere een 4e plek op balk en vloer. Ook de andere junioren turnden een constante wedstrijd. Eline Schuijlenburg werd knap 6e met ook een 5e plek op brug. Quinty de Bruijn werd 8e met een mooie 3e plek op het onderdeel sprong. Eline Ockhuijsen eindigde op een 10e plek met een 5e plaats op balk.

In de late ochtend kwam ook Jeugd1 D1 turnster Ilse Ockhuijsen in actie. In dit sterke deelnemersveld werd zij heel knap 5e. Met een 2e plaats op sprong, 3e plaats op brug en op vloer werd zij 5e. Hiermee viel zij helaas net buiten de medailles.

IMG_1447.JPG