08-12-2018 Eerste voorwedstrijd D1 + Divisie 4

9 december 2018

Sara (Jeugd F) heeft een spannende voorbereiding gehad als eerste jaars keuze oefenstof, met op de valreep nog wat veranderingen hier en daar is het Sara gelukt om een ontspannen wedstrijd te turnen. Met een mooie eerste plaats op brug en balk en een tweede plaats in het eindklassement heeft ze een mooie start gemaakt! Knap gedaan Sara!

Lisa (instap D1) mocht net als Sara turnen in ronde 1. Ze turnt een hele stabiele wedstrijd zonder grote fouten. Het rechtop turnen en strak werken is goed terug te zien. Hierdoor eindigt ze heel knap op een 5e plaats. Als het haar lukt om de puntjes de komende weken op de i te zetten zit er zeker meer in voor Lisa!

Britt (jeugd D1) heeft geturnd in ronde 2. Britt begon de wedstrijd wat gespannen, maar na een nette vloeroefening en een nieuwe wedstrijdsprong, half in half uit, kreeg ze vertrouwen. Op brug was het vertrouwen zelfs zo groot dat Britt een oefening turnt met maar 0,9 punten aftrek. Onwijs knap! Dit vertrouwen kon Britt vasthouden op balk en laat hier een stabiele en strakke oefening zien. In het eindklassement eindigt Britt op de 4e plaats en mag de bronzen medaille meenemen naar huis.

Famke (pupil2 D1) turnt dit seizoen weer bij TOOS. Een vervelende pijn in haar voet zorgt ervoor dat ze in de weken hiervoor wat aangepast moest trainen. Ondanks dat springt ze een super hoge streksalto en eindigt ze als eerste op sprong. En ondanks een wiebelige balkoefening behaalt ze toch een heel mooi cijfer op balk. De volgende wedstrijd een tandje erbij op brug, dan zit er zeker meer in dan een 8e plaats in het eindklassement.

Julia (pupil2 D1) turnt vandaag voor het eerst ophurken in haar brugoefening. Na een tegenvallende prestatie op de districtsfinale vorig jaar miste Julia de laatste weken wat vertrouwen in de wedstrijden, maar na een foutloze wedstrijd vandaag kan ze weer positief uitkijken naar de rest van het seizoen. Een super hoge score op vloer zorgt voor een eerste plaats op dat toestel. Ook in het eindklassement eindigt Julia op de eerste plaats en mag met een gouden medaille weer naar huis.

Super gedaan meiden!
Lisa van Wijk en Anneke van Dijk

Afscheid Judith Wahl

12 juli 2018

Onze turnselectie heeft de afgelopen jaren ongelooflijk mooie resultaten behaald. In het seizoen van 2017/2018 is er een record aantal medailles door trotse turnsters mee naar huis genomen. Dit alles hebben de turnsters naast hun eigen motivatie ook te danken gehad aan de speciale trainingen door de leiding van Lisa van Wijk en Judith Wahl.

Helaas is Judith Wahl gestopt met haar carrière als turntrainster. Dat vinden wij als bestuur maar ook als ouders enorm jammer. Toch begrijpen wij haar beslissing en willen haar bedanken voor haar onuitputtelijke inzet. Judith gaf naast haar trainingen zoveel meer. We zagen haar als leiding tijdens het turnkamp ZOKA, als organisator van de Avondvierdaagse en Linschotenloop, als communicatiepersoon tussen leiding en bestuur maar merendeels als aanspreekpunt en ondersteuning voor onze selectiemeiden. Wat hebben er veel meiden hun verjaardag salto’s gedraaid in haar sterke armen…. en in die van Anneke en Lisa!

We willen Judith enorm bedanken voor haar enthousiasme in onze vereniging en wensen haar een mooie toekomst met alles wat er nog komen gaat!

Het TOOS bestuur

Toestelfinales 16 juni

3 juli 2018

Na een succesvol seizoen sluiten we de wedstrijden af met de toestelfinales!

Een drukke maar geslaagde dag voor alle selectiemeiden van TOOS.
We gaan met maar liefst 23 medailles weer naar huis!

GOUD
Sprong: Sophia, Lotte, Sara
Brug: Jaydin, Amy, Julia, Sara
Balk: Jaydin, Romaysa, Amy, Sara

ZILVER
Sprong: Lisa de Haan, Chelsey,
Brug: Quinty, Iris
Balk: Iris
Vloer: Lisa de Haan, Romaysa

BRONS:
Sprong: Iris, Julia
Brug: Romaysa
Balk: Britt
Vloer: Lotte

Judith en Lisa

9 juni B-Finale Regio Kampioenschappen

14 juni 2018

Lotte, Romaysa, Quinty en Leanne hebben lang op deze wedstrijd moeten wachten maar dat wachten was het zeker waard!

Lotte turnt in de b-finale een stabiele wedstrijd. Met een val van balk is ze heel knap 2e van de regio geworden!

Romaysa had vandaag een valse start op brug, helaas een val.  Ze heeft zich goed staande weten te houden en zich keurig terug weten te vechten in de top 10. Een mooie 7e plaats!

Quinty en Leanne sloten de dag af bij de senioren.
Beide dames kampen met blessures waardoor het de afgelopen weken belangrijk was om goed te luisteren naar je lichaam. Met een goede start op balk, maakte Quinty een lelijk val op vloer. Gelukkig kon zij de wedstrijd afmaken. Leanne turnde een hele stabiele wedstrijd en werd 12e. Quinty mocht onverwachts het zilver mee naar huis nemen.

Het was een drukke maar spannende dag met mooie resultaten om trots op te zijn!

2 juni Districtskampioenschappen D1 + D2

4 juni 2018

De districtskampioenschappen waren dit keer in Amsterdam. Voor sommige turnsters was dat even wennen. 

Julia, Iris, Gerrinda en Sara hebben laten zien dat ze in deze finale thuis horen. Met flink wat zenuwen, persoonlijke doelen maar vooral de zin om ervan te genieten hebben ze mooi turnen laten zien.

Julia eindigde op een 17e plek, Gerrinda wordt 21ste, Iris 7de en we sluiten deze dag af met een zilveren medaille voor Sara!

Namens de meiden bedankt voor
de attenties van de leiding!

26 mei Districtsfinale Div. 4 + 5

4 juni 2018

Vandaag hebben Jaydin (jeugd F) en Amy (senior E) geturnd op de districtsfinale 2018. Jaydin ging de wedstrijd in met een blessure. Door een ongelukkige beweging in de laatste training was ze vastbesloten om met de kiezen op elkaar er het beste van te maken! Met een stabiele brug en vloer oefening, wat spanning op sprong en helaas een val op balk heeft ze zich goed staande weten te houden met de blessure!
Jaydin heeft een fantastisch seizoen geturnd en
laten zien dat ze in deze finale thuis hoort!
 


In de laatste wedstrijdronde turnde Amy een foutloze wedstrijd. Er werd bewust en op safe geturnd en dat geeft rust en zelfvertrouwen. Als je dit zelfvertrouwen dan ook kan laten zien in je oefeningen is de wedstrijd geslaagd. Het hele wedstrijdseizoen heeft Amy een stijgende lijn laten zien! Vandaag deed ze daar nog een schepje bovenop en mag ze zich een heel jaar lang DISTRICTSKAMPIOEN noemen!

21 april Regiokampioenschappen D1 + D2

23 april 2018

Wat een bijzondere dag voor TOOS! Met 6 finalisten de finale in en met 3 regiokampioenen rijker weer huiswaarts!

In wedstrijd 2 waren Marit en Julia aan de beurt. Voor Marit haar allereerste finale ooit en na een stabiel seizoen heeft ze laten zien dat ze op de finale thuis hoort. De zenuwen waren haar de baas waardoor we wat grote fouten moesten incasseren. Marit wij zijn apetrots op je!
In de andere baan turnde Julia een topwedstrijd. Met ruim 55 punten mocht zij het goud ophalen en is zij REGIOKAMPIOEN pupil 1 D1!

In wedstrijd 3 turnde Britt en Iris. Britt bij de pupillen 2 D1 had een valse start op balk waardoor ze erg uit haar concentratie werd gehaald. Maar wat is ze een ongelofelijke doorzetten. Op vloer sprong en brug heeft ze zich op alle drie de toestellen bij de top 10 geturnd!
In de andere baan turnde Iris bij de pupillen 2 D2. De afgelopen trainingen was Iris erg stabiel en dat heeft ze mooi gekopieerd naar deze wedstrijd. Blij verrast waren we dan ook dat ook Iris REGIOKAMPIOEN Is geworden.

In de laatste ronde de jeugd 1 D2 dames Sara en Gerrinda. Beide dames klaar voor de wedstrijd. Gerrinda heeft wat ruzie gehad met de radslag op de balk, maar turnde deze vandaag erg zelfverzekerd. Met een keurige 3e plaats op vloer en 5e plaats op brug heeft zij zich geplaatst voor de districtsfinale! Sara maakte het de afgelopen weken erg spannend door belangrijke elementen niet meer te durven. Net voor de wedstruhd alles weer op zijn plek! Sara turnde zoals we van haar gewend zijn. Totaal ontspannen in het koppie en alles ging naar wens. Als kers op de lange dag mag ook Sara zich REGIOKAMPIOEN noemen!

Met 6 finalisten, 4 plaatsingen voor de districtsfinales, 3 regiokampioenen en een heleboel leermomenten rijker zijn wij als trainsters apetrots op alle meiden!

14 april Regiokampioenschappen

20 april 2018

Divisie 4 en 5

Vanmorgen vroeg turnde Jaydin haar regiofinale bij de jeugd 2 niveau F categorie.
Met een goede start op sprong en een strakke brug oefening zat ze erg goed in de flow. Helaas een tegenvallend cijfer op balk maar gebrand om te showen op vloer en dat deed ze. Na een spannende uitslag mag ze als 16e doorstromen naar de districtsfinales!

Na een ronde rust voor Judith mocht Amy haar regiofinale bij de divisie 5 senioren E turnen. De afgelopen week ging het niet helemaal zoals Amy wilde. Inmiddels weten we dat het dan op een wedstrijd ineens wel allemaal op zijn plek kan vallen en dat bleek ook deze keer weer waar te zijn! Met een foutloze wedstrijd en een nieuwe serie op vloer mocht zij welverdiend een medaille ophalen voor de 4e plaats en is daarmee automatisch geplaatst voor de districtsfinales op 26 mei!

Een 100% doorstromingsscore! Trots!

10-03 Tweede voorronde turnwedstrijd D2 + D3

12 maart 2018

Weer erg mooie resultaten tijdens de 2e voorwedstrijd in Wilnis.

Waar Iris en Nienke na de eerste wedstrijd de 1e en 4e plaats bezette bleek dat na wedstrijdronde 2 Iris op de 4e plaats geëindigd is en Nienke net als de vorige keer op de 7e plaats! Weer keurig gedaan dames!

Lotte en Chelsey mochten ook in de eerste wedstrijdronde! Lotte en Chelsey sprongen zich naar de 1ste en 2e plaats. Helaas is de balk nog niet hun grootste vriend waardoor ze in het eindklassement iets naar beneden zakte. Lotte eindigde op een 9e plaats en Chelsey op de 22e plaats.

Voor Sophia en Lisa was het inmiddels helemaal duidelijk hoe het werkt op een wedstrijd… Wij als trainsters konden wel naar huis.  Een aantal elementen ten op zichte van de vorige wedstrijd verbeterd! Hard gewerkt dames!

In de laatste wedstrijd lieten Marit en Romaysa zien dat je meer punten krijgt als je netjes turnt! Marit evenaarde haar resultaat van de vorige wedstrijd en mocht wederom de bronzen medaille ophalen! Romaysa had een top dag! Alles lukte! Zij mocht welverdiend de medaille ophalen voor de 4e plaats!

Nu op naar de finales en toestelfinales!
Judith en Lisa

Julia Dening clubkampioen 2018 bij GV TOOS

19 februari 2018

Op zaterdag 17 februari waren de jaarlijkse clubkampioenschappen van GV TOOS uit Linschoten. In sporthal De Vaart lieten alle jeugdleden hun kunsten zien bij verschillende demonstraties en in twee wedstrijdrondes.

De dag begon met twee wedstrijdrondes waarin drie groepen van de recreantengymnastiek, de jongtalenten en de turnselectie lieten zien waar ze het hele seizoen al op trainen. Op de vier onderdelen brug, balk, vloer en sprong werd gestreden om de medailles en de titel van clubkampioen.

Na de wedstrijdrondes was het tijd voor een aantal spetterende demonstraties van de recreantengroepen en de turnselectie. Ook de kleuters lieten met een parcours en dansje zien wat zij zoal doen in de lessen.

Een groot aantal turnsters viel in de prijzen deze dag.

Recreantengroep 1
1. Else van Eijk
2. Siham Moussaten
3. Mirthe de Korte.

Recreantengroep 2
1. Rianne Puik
2. Florien Hagoort
3. Janine de Bruin

Recreantengroep 3
1. Jasmijn Ruting

Jongtalent
1. Tess van den Bosch

Turnselectie verplichte oefenstof
1. Julia Dening
2. Lotte Bakker
3. Marit de Vries

Turnselectie keuze oefenstof
1. Amy van Vliet
2. Jaydin Braakensiek

De prijs voor aanstormende talent ging naar Tess van den Bosch.
Rianne Puik werd kampioen van de recreanten en Julia Dening ging er met het hoogste totaal van de dag (57.35) vandoor met de beker èn de titel Clubkampioen 2018.

Marjolein Poortvliet