9 maart 2019 – tweede voorwedstrijd D1 en divisie 4

Bericht geplaatst op 12 maart 2019

Sara (jeugd F) ging deze wedstrijd in met nieuwe elementen en verbindingen. Ze start op balk met koprol op – koprol als nieuwe opsprong en verbinding ging super. Na een hele mooie oefening werd het bij de radslag iets te ontspannen en moest ze even de balk verlaten. Op vloer werd de volgorde iets veranderd zodat Sara haar sprongen nog ruimer kon turnen. Sara eindigt op een 3e plaats op vloer. Sara sluit haar wedstrijd af op brug en turnt haar oefening zonder stopjes, dit levert haar een eerste plaats op brug op. Net als de vorige wedstrijd eindigt Sara op een tweede plaats in het eindklassement.    

Lisa (instap D1) heeft in de afgelopen periode hard gewerkt aan haar oefeningen en verbeterd zichzelf voornamelijk op vloer door veel strakker te turnen dan de vorige wedstrijd. Helaas blijft de koprol op de balk een lastig onderdeel. Desalniettemin wordt ze met een val van brug toch derde op dat toestel. In het eindklassement eindigt Lisa op een zesde plaats. Hier mag ze tevreden mee zijn.  

Britt (jeugd1 D1) turnt deze wedstrijd met veel minder zenuwen dan vorige wedstrijd. De wedstrijdoefeningen van Britt automatiseren steeds meer waardoor het vertrouwen van Britt toeneemt. Ondanks dat Britt bij de losse radslag op vloer per ongeluk haar handen neerzet wordt ze toch tweede op vloer, ook op brug is de tweede plaats voor Britt. In het eindklassement verbetert Britt zichzelf ten opzichte van de vorige wedstrijd, ze eindigt op een hele mooie tweede plaats en mag met een zilveren medaille weer naar Linschoten. 

Julia (pupil2 D1) had zich door haar gouden medaille vorige wedstrijd al geplaatst voor de regiofinale en kon net als Britt met ontspanning de wedstrijd ingaan. Julia start super sterk op sprong en springt daar een hele hoge streksalto waar de jury maar 0,3 aftrek voor geeft. Ook op brug wordt haar salto steeds een beetje hoger. Een strakke vloeroefening levert haar een eerste plaats op vloer op. In het eindklassement eindigt Julia op de eerste plaats en mag ook deze wedstrijd met een gouden medaille weer naar huis. 

Famke (pupil2 D1) heeft niet de meest optimale wedstrijdvoorbereiding gehad. Na een week vakantie kwam Famke met griep weer terug naar Linschoten. De dag voor de wedstrijd heeft ze kort nog kunnen trainen maar hier bleek al snel dat haar lichaam nog niet helemaal hersteld was. Toch is Famke de wedstrijd heel goed doorgekomen, waar ze vorige wedstrijd een val had van brug neemt ze deze keer revanche. Ze turnt haar brugoefening zonder vallen, dit levert haar een derde plaats op op brug. Ook op sprong en balk turnt Famke netjes. Het laatste toestel vloer kost Famke veel energie en hier laat ze wat punten liggen, ondanks dat heeft ze gedaan wat ze kon en is een 8e plaats in het eindklassement heel knap! 

Aan het eind van de wedstrijddag volgt de doorstroming naar de regiofinale. Heel mooi nieuws, alle D1 en divisie 4 turnsters zijn doorgestroomd naar de regiofinale. Hier zijn wij heel erg trots op! 

8 maart 2019 – Tweede voorronde wedstrijd GV TOOS

Sara turnt haar regiofinale op 11 mei. Lisa, Britt, Julia en Famke turnen de regiofinale op 18 mei. Wij kijken ernaar uit!

Anneke van Dijk en Lisa van Wijk


Deel dit op je social media.
Facebook Twitter More...