KNGU Zomerkamp

 

Zomerkampen
Alles op zijn kop!

Een week lang dansen of turnen onder professionele begeleiding.
Een dagje zwembad, de zeephelling en
spelletjes op het kampterrein.
Gezelligheid in de tent met je turn- en dansvriendinnen.

Ben jij klaar voor de leukste week van de zomer?
De inschrijvingen voor 2019 zijn gestart !

Al heel wat jaren zit GV TOOS ook in de zomer niet stil! Iedere zomervakantie worden er namelijk kampweken georganiseerd door de productgroep zomerkampen onder de verantwoordelijkheid van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie.

Het KNGU zomerkamp bieden we aan voor alle jeugdleden van TOOS van 6 t/m 18 jaar. De zomerkampen organiseren in totaal zeven kampweken voor haar leden (en niet leden). Dit is een turn, dans en freerunning recreatieweek. Je kan je zo dus opgeven voor een weekje turnen, maar je kan ook kiezen voor dansen of freerunning.

Vanaf januari 2019 kun je je weer opgeven voor het zomerkamp.
Je kan altijd kiezen voor: gymkamp, danskamp of het recreatiekamp. In deze week slapen we in grote tenten met ongeveer 10 personen per tent. Deze tenten staan op het terrein van de KNGU in Beekbergen midden in de bossen. De tenten vormen samen een dorp waarin je met je eigen leeftijdsgenoten en je eigen leiding zit.

Ben je 6 – 8 jaar? Dan mag je een halve week op kamp als Sjoka
Ben je 8 – 10 jaar? Dan mag je een hele week op kamp als Joka
Ben je 10-12 jaar? Dan mag je een hele week op kamp als Tika
Ben je 13-15 jaar en heb je de brugklas afgerond? Dan mag je een hele week op kamp als Mika
Ben je 16-18 jaar? Dan mag je een hele week op kamp als Ouka

Wat doen we allemaal?

  • De week begint natuurlijk met leuke kennismakingsspelletjes, zodat je meteen nieuwe kinderen leert kennen.
  • Je doet verschillende spellen in het bos. Bijvoorbeeld levend kwartet of een smokkelspel
  • Op kamp spelen we graag met water
  • Er wordt heel veel gegymd, gedanst, geknutseld en gezongen
  • We gaan een dag met alle kinderen naar het zwembad
  • De Mika’s en de Ouka’s gaan een dagje de stad in
  • Alle kinderen gaan een avond naar de disco
  • De Ouka’s blijven zelfs een nachtje slapen in de disco
  • Er wordt veel gelachen in de tenten tot in de late uurtjes

Gymkamp
Vind je het heel leuk om te gymmen en turnen? Dan ga je iedere dag 2,5 uur naar de turnhal op het kampterrein. In de in 2013 vernieuwde turnhal staan veel mooie turntoestellen zoals een opblaasbare tumblingbaan, trampolines, valkuilen, een grote vloer en nog veel meer. Dit alles gebeurt onder professionele begeleiding.

Danskamp
Vind je het leuk om te dansen? Dan ga je iedere dag 2,5 uur naar de danszaal op het kampterrein. Daar leer je van professionele dansleraren verschillende dansen. Er komen veel verschillende stijlen aan bod en aan het eind van de week is er een groots optreden voor het    hele kamp.

Maar we doen nog veel meer: veel spellen op het kampterrein en in het bos, zwemmen, speur- en  spooktocht en op de laatste avond  is er een gezellige afsluiting van de week. De oudere groepen gaan naast wat later naar bed en nachttochten ook nog één dag in de week naar de stad Deventer en één avond feesten in een discotheek in de buurt.

Freerunning
Naast alle leuke andere zomerkampactiviteiten, train je dagelijks in een ingerichte sporthal met specifiek materiaal onder begeleiding van gediplomeerde freeruntrainers.

Freerunning is vooral bekend als straatsport, echter de indoorvariant is net zo uitdagend. Zo sierlijk mogelijk van de ene plek naar de andere en onderweg hindernissen en obstakels nemen, daar gaat het allemaal om. Met snelheid gekoppeld aan acrobatiek, fysieke uitdaging, mentale beheersing en controle. Freerunning is enorm in opkomst. De sport is een hit op internet en in films, tijdens evenementen en op televisie komen freerunners regelmatig voorbij. Steeds meer jongeren beoefenen Freerunning of zoeken een plek waar ze onder begeleiding nieuwe trucs en tricks kunnen leren.

Op Freerunkamp gaan we werken aan de coolste moves en indrukwekkende sprongtechnieken. Freerunning is een sport waarin snel resultaat behaald wordt. Deelnemers van alle niveaus ontmoeten elkaar en komen samen om te trainen en plezier te maken. Naast de standaard turntoestellen, maken we ook gebruik van vault-boxes en precision-blocks die speciaal voor freerunning ontwikkeld zijn.

Kampterrein
Op het kampterrein is van alles aanwezig: een modern toilet/douchegebouw, het amfitheater waar gezamenlijke activiteiten plaatsvinden en een administratie met goed ingerichte EHBO-ruimte. Ook is er de blokhut waar je limonade, snoep en ijs kunt kopen maar ook leuke souvenirs zoals t-shirts, pennen, liedjesboeken, truien en nog veel meer.

  Leeftijd Kosten
Basisprijs sjoka (halve week) 6 t/m 8 jaar € 90,00
Toeslag Sjoka geen KNGU-lid   € 18,00
Basisprijs Joka | Tika | Mika | Ouka (hele week) 8 t/m 18 jaar € 170,00
Toeslag Joka | Tika | Mika | Ouka geen KNGU-lid   € 34,00
Toeslag Gym | Dans | Freerun   € 32,50

Vragen over het zomerkamp? Dan kun je terecht bij: Marjolein Poortvliet, e-mail: info@gvtoos.nl. Bij het opgeven voor het zomerkamp vragen wij u een aanbetaling te doen, deze bedraagt: € 20,00. De inschrijving kan je inleveren in een enveloppe bij:

Rosanne Dekker, Heulestein 43 in Linschoten
rosanne.dekker@gmail.com

Let op! De inschrijving voor 2019 is geweest. Volgend jaar gaan we weer van start! 
* Inschrijfformulier downloaden: Inschrijvingsformulier zoka 2019
* Website van ZOKA: http://www.zoka.nl
* Infoboekje 

Kom jij ook mee?
Zorg dat je erbij bent!