Yoga

Ben je op zoek naar een rustpunt in je drukke bestaan? Heb je een uitlaatklep voor de stress nodig? Wens je op een gezonde manier te bewegen en te leven? Wil je ontspannen en het hoofd even leeg maken? Yoga kan daarbij helpen! Door het doen van lichaamshoudingen (asana’s), ademhalingsoefeningen (pranayama) en aandachtsoefeningen (meditatie) brengen we lichaam en geest tot rust. Je hoeft absoluut niet lenig, jong of juist oud te zijn, man of vrouw. Yoga is voor iedereen!

Wat is yoga?
De yoga lessen zijn gericht om het lichaam en de geest vrij te maken van spanningen, het beheersen van lichaam en geest en weer in balans te brengen. Door te leren de gedachtestroom tot rust te brengen, helpt yoga om in het nu te leven (Mindfulness). Door yoga kom je dichter bij jezelf, ontstaat er een balans tussen lichaam en geest (de gedachtestroom).

De lessen
Yoga is gericht op lichaamshoudingen (asana’s), bewuste ademhaling (pranayama) en concentratie. De lessen beginnen met een aandachtsoefening (aarden), gevolgd door yogahoudingen (asana’s), evt. een korte meditatie of ademhalingsoefening en worden afgesloten met een eindontspanning. De yogahoudingen worden uitgevoerd op een yogamat (aanwezig) op blote voeten en in comfortabele kleding. Warme sokken en een trui zijn voor de eindontspanning aan te bevelen.

Yoga is er voor iedereen die het prettig vindt om te bewegen, te ontspannen, het hoofd even leeg te maken en fit te zijn. Alle houdingen worden binnen je eigen grenzen uitgevoerd en toch wordt het lichaam uitgedaagd. Iedereen kan yoga doen op zijn eigen niveau.

Lessen:
Maandag
20.30-21.30 uur

Donderdag
20.30-21.30 uur

Vanaf 28-10-2018 lessen:
Donderdag
19.15-20.15 uur Vinyasa Yoga
20.15-21.15 uur Yin Yoga

Er is een mogelijkheid om te wisselen per les, naar gelang er plaats is.

Onder leiding van Irma Vermeij

16042015 TOOS (7) - kopie 16042015 TOOS (5) - kopie

290910_Yoga_houding_(5)