15 juni 2019 – Districtsfinale D1 + D2

Bericht geplaatst op 19 juni 2019

Lisa (instap D1) mocht in de allereerste ronde turnen. In een heel sterk deelnemersveld weet Lisa zich staande te houden. Haar beste score behaald ze met haar vloeroefening. Lisa kan terugkijken op een mooi eerste wedstrijdseizoen waarin ze alle mogelijke finales heeft weten te behalen!

Lotte (pupil1 D2) begint op de balk met een val, toch geeft Lotte niet zomaar op en turnt op de drie toestellen die volgen super sterk. Met een 1e plaats op sprong, 2e plaats op vloer en 3e plaats op brug turnt Lotte zich naar de top van het klassement. Tijdens de prijsuitreiking blijkt Lotte zo goed te hebben gescoord dat ze, ondanks een val, toch op de 2e plaats eindigt. Een hele mooie grote zilveren medaille mag met haar mee terug naar huis.

Marit (pupil2 D2) turnt dit jaar haar allereerste districtsfinale. Ze begint heel sterk op sprong met een vierde plaats, ook op de andere toestellen laat Marit zien strak te kunnen turnen. Door stabiel en verzorgd te turnen lukt het haar om op een mooie 8e plaats te eindigen. Goed gedaan Marit!

Famke (pupil2 D1) maakt iedere training weer stappen in het verzwaren van haar oefeningen. Dit keer voegt ze weer een nieuw element toe: zolendraai op brug. Door niet op tijd te remmen maakt ze tijdens de wedstrijd zelfs twee zolendraaien, goed opgelost om een val te voorkomen! Famke turnt al het hele seizoen haar balkoefening zonder vallen en ook op deze finale blijft ze de hele oefening op de balk staan.

Julia (pupil2 D1) heeft een hele goede en ontspannen voorbereiding. Ze begint sterk op brug met een hele mooie hoge opzwaai, ook op balk lukt het haar om haar oefening zonder vallen uit te turnen. Op vloer gaat de stutrol helaas niet zoals bedoelt maar de andere elementen voert Julia strak uit waardoor ze niet teveel punten verliest. Tijdens de prijsuitreiking mag Julia de gouden medaille ophalen en zich districtkampioen pupil2 D1 noemen! Een mooie beloning voor een seizoen hard werken aan het stabiliseren en perfectioneren van je oefeningen Julia!

Nienke (jeugd1 D2) heeft de afgelopen weken onwijs hard gewerkt aan plus elementen op vloer. Het lukt haar om tijdens de finale dit ook allemaal te laten zien, heel knap! Haar beste score behaald ze op balk met een mooie 6e plaats! Een stabiel seizoen met veel groei voor Nienke.

Iris (jeugd1 D2) turnt vanaf de start van de wedstrijd mee in de top 5. Op brug behaald Iris zelfs de eerste plaats, en ook op balk turnt Iris zich naar een hele mooie 3e plaats. Helaas gaat het op het laatste toestel niet zoals bedoelt, Iris vergeet twee elementen uit haar vloeroefening en verliest hiermee 4 punten. Deze fout kost haar daarmee ook een medaille, heel jammer! Toch mag ook Iris terugkijken op een seizoen met mooie prestaties!


Deel dit op je social media.
Facebook Twitter More...