18 mei 2019 – Regiofinale D1/D2

Bericht geplaatst op 12 juni 2019

We begonnen deze lange wedstrijddag met Lisa (instap D1) vol motivatie en plezier! Voor het eerst lukte de koprol op de balk, ook op de andere toestellen turnt Lisa erg netjes. Dit resulteert in een 8e plaats, ruim voldoende voor doorstroming naar het district.

Lotte (pupil1 D2) was in ronde 2 aan de beurt en staat na drie toestellen bovenaan, mede door een prachtige vloeroefening. Op balk laat ze wat punten liggen, ondanks dat eindigt Lotte op een knappe 3e plaats en mag ze de bronzen medaille meenemen! Ook voldoende voor doorstroming naar het district.

Marit (pupil2 D2) had een valse start op brug door een onverwachte val met ophurken. Toch weet ze zich te herpakken en turnt op de andere drie toestellen stabiel. Marit haar houdingen op balk en vloer worden positief gewaardeerd door de jury. Door drie goede toestellen lukt het haar om toch op de 10e plaats te komen. Ook Marit mag zich klaar gaan maken voor het district.

Julia (pupil2 D1) was beide voorwedstrijden foutloos, ook vandaag turnt ze ondanks wat pijntjes een hele stabiele wedstrijd. Vooral op vloer en sprong valt haar acrobatiek positief op! Julia wordt 2e en mag met de zilveren medaille weer naar huis. Hiermee stroomt ze door naar het district.

Famke (pupil2 D1) laat de afgelopen weken enorm veel groei zien! Vandaag springt ze voor het eerst dubbel flik flak op vloer. Haar doorzettingsvermogen en harde werken van de afgelopen weken wordt beloond met een 10e plaats en dus plaatsing voor het district.

Britt (jeugd1 D1) heeft helaas een flinke misser op brug, dit kost haar onwijs veel punten. Toch verdient Britt een hele diepe buiging want op de twee toestellen die volgen knokt ze zich keihard terug! Haar balk en vloeroefening leveren haar heel veel punten op. Uiteindelijk komt Britt maar 0,075 tekort voor directe plaatsing. Ze is 1e reserve voor de districtfinale. Britt heeft vooral laten zien dat ieder toestel weer een nieuwe kans is en dat je ondanks tegenslag niet op hoeft geven.

Nienke / Iris (Jeugd 1 D2)

In de laatste wedstrijd werden er wat punten laten liggen op vloer. Voor deze wedstrijd de D-score verhoogd.

Dit was lastig maar de meiden hebben zich sterk verbeterd. Op sprong maakte ze zich de meeste zorgen, maar na 4 hele mooie sprongen was de tussenstand op sprong 1 en 2. Dit leverde wat ontspanning voor ze op en konden ze ontspannen gaan turnen op brug en balk. Nadat ze beide op de balk zijn blijven staan met zelfs nog een salto af voor Nienke stroomt Nienke door naar de districtfinale en mag Iris het podium op als regiokampioen!


Deel dit op je social media.
Facebook Twitter More...