30 maart 2019 tweede voorwedstrijd D2 + divisie 5

Bericht geplaatst op 2 april 2019

Lotte (pupil1 D2) start net als de vorige wedstrijd op vloer, ondanks een kleine hapering bij haar handstand laat ze toch zien dat ze de oefening goed beheerst. Op haar lievelingstoestel sprong laat ze zien te kunnen vliegen en ook op brug zet ze een keurige oefening neer. Helaas verloopt haar balkoefening wat slordig en met een val. Lotte eindigt op een vijfde plaats in het eindklassement, vanwege de vele deelnemers is dit voldoende voor een bronzen medaille. 

Iris (jeugd1 D2) na een voorzichtig en zenuwachtige start op vloer weet Iris zich op sprong naar een mooie vierde plek te springen. Op brug turnt Iris met mooie bolle houdingen en op balk laat ze zien hard gewerkt te hebben aan haar sprongenserie. 

Nienke (jeugd1 D2) start zonder grote fouten op vloer en sprong. Na haar brugoefening stijgt ze in het klassement door haar hoge zwaaien, dit levert haar een tweede plaats op brug op. Op balk turnt Nienke voor het eerste een salto af en ook laat ze zien steeds meer vertrouwen te krijgen in haar radslag. Na deze wedstrijdronde staat Nienke op een 2e plaats en Iris op een 3e plaats met nog 13 meisjes te gaan in de ronde daarna. 
Na een spannende 1,5 uur wachten mag Nienke naar met een bronzen medaille voor een 4e plek en iris met een bronzen medaille voor een gedeelde 5e plek. 

Marit (pupil2 D2) begint haar wedstrijd wat gespannen op balk, met hier en daar een wiebel blijft ze toch vechten en lukt het haar de oefening uit te turnen zonder vallen. Ze eindigt haar balkoefening met een nieuwe afsprong: salto af tot stand. Op vloer laat Marit zien beheerst te kunnen turnen en laat mooie begin- en eindhoudingen zien. Toen Marit de zenuwen eenmaal kwijt was kon ze knallen op sprong waar ze op een tweede plaats eindigt. Brug lukte afgelopen week niet helemaal maar vandaag laat ze zien haar oefening door te kunnen turnen. Goed gedaan Marit! Met een mooie eindscore mag Marit net als de vorige wedstrijd met de zilveren medaille naar huis. 

Gerrinda (jeugd G) heeft de afgelopen weken gewerkt aan het moeilijker maken van haar oefeningen. Waar Gerrinda vorige wedstrijd nog wat eisen in haar oefening miste en daardoor niet mee kon doen voor de medailles beheerste ze deze wedstrijd alle eisen. Op sprong turnt Gerrinda een gespannen overslag met een mooie landing. Op brug verbetert Gerrinda haar hoge zwaaien en turnt ze haar oefening door. Op balk blijft de radslag een spannend element, maar ondanks een grote wiebel heeft ze hem wel gedaan. Op vloer turnt Gerrinda voor het eerst een arabier flikflak in haar oefening. Deze verbeteringen leveren Gerrinda in het eindklassement een eerste plaats op! 

Met maar liefst vijf medailles voor alle vijf de D2 en divisie 5 turnsters deze wedstrijddag stromen ook zij allemaal door naar de regiofinale. Weer een 100% doorstroming, heel knap! Zonder jurylid geen wedstrijd, daarom ook Judith bedankt voor je hulp deze wedstrijd!

Gerrinda turnt haar regiofinale op 11 mei. Lotte, Iris, Nienke en Marit turnen de regiofinale op 18 mei.


Deel dit op je social media.
Facebook Twitter More...